25n
Orgull
Orgull

Gandia prepara un projecte de visita museològica a l´església de l´antic convent de Sant Roc

Gandia prepara un projecte de visita museològica a l´església de l´antic convent de Sant Roc
16/10/2020 -

La regidora de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural, Alícia Izquierdo, i el Director General del departament, Vicent Pellicer, han visitat recentment l’església de l’antic convent de Sant Roc, de propietat municipal, per a reunir-se amb Erivelton Alves, rector que custòdia l’església des que les monges franciscanes es jubilaren. Van fer un recorregut per l’església, la capella, el camarí i la cel·la del Beat Andrés Hibernón constatant la riquesa històrica que encara queda oculta i que cal afegir al patrimoni cultural de la ciutat. En aquest sentit, des de l’Ajuntament es va informar del projecte museològic que prepara el departament de Patrimoni.

Tanmateix, s’hi va comprovar el progressiu deteriorament de l’estructura arquitectònica de l’església. Anteriorment, Vicent Pellicer va observar humitats en murs i despreniments d’elements decoratius de voltes i cúpules. En vista d’això, es va requerir la presència de l’arquitecte José Manuel Climent per a que inspeccionara detingudament l’edifici i valorara convenientment els desperfectes. Al respecte se li va encarregar un estudi acurat de l’estat de l’edifici i un projecte d’actuació urgent per tal de frenar el progressiu deteriorament. També s’hi va poder comprovar una gran humitat ambiental en el interior del conjunt de l’església deguda a la falta de ventilació continuada.

Per altra banda, Vicent Pellicer també s’ha reunit amb responsables de les germandats del Sepulcre i del Natzarè, així com amb el president de l’Associació del Beat Andrés Hibernón per explicar-los l’avant-projecte de la visita museològica que a hores d’ara està ultimant-se i que no interferirà en cap dels actes religiosos que habitualment venen celebrant-se en el interior del temple. Per tant, després de conèixer les línies generals del projecte i d’escoltar els arguments de Vicent Pellicer, els presents se sentiren complaguts pel projecte que posarà en valor un monument que, en la seua vessant artística i arquitectònica, resulta desconegut per a la majoria de la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =