Gandia posa en marxa una campanya informativa per combatre el mosquit tigre

Guardar

Liduvina Gil Joaquin Bernabeu Gandia
Liduvina Gil Joaquin Bernabeu Gandia

La regidora delegada de Sanitat i Salubritat, Liduvina Gil, acompanyada pel gerent de l'empresa CTL, Joaquín Bernabeu, ha comparegut en roda de premsa per explicar que l'Ajuntament de Gandia ha posat en marxa una campanya informativa sobre el mosquit tigre per tal d'evitar la seua propagació.

Tal com ha explicat Gil, el mosquit tigre ja és present a 451 municipis dels 542 de la Comunitat Valenciana i que aquest abast s'ha produït durant l'última dècada centrant la seua proliferació en zones costaneres."És molt difícil evitar la proliferació d'aquest mosquit perquè els seus espais de reproducció es troben en zones públiques, en domicilis i en qualsevol espai on es puga acumular o estancar un poc d'aigua" va declarar Gil qui ha explicat que "ara mateix les condicions meteorològiques no han estat favorables per a la seua reproducció, però seguirem mantenint l'activitat per combatre'l".

Paral·lelament a les actuacions que es realitzen des del consistori com la fumigació d'embornals, la regidora ha destacat la necessitat de la col·laboració ciutadana a l'hora de combatre el mosquit tigre en els espais privats o comuns de les finques i habitatges. Per aquesta raó, es repartiran fullets i col·locaran adhesius sobre la problemàtica que suposa el mosquit tigre a més d'altres accions com reunions amb administradors i porters de finques que es desenvoluparan a Foment AIC per aportar tota la informació possible.

"Amb totes aquestes mesures i les innovacions que ha incorporat l'empresa per combatre el mosquit tigre pensem que podem ser més eficients per disminuir la seua incidència" va finalitzar Gil.

Per la seua banda, Joaquín Bernabeu ha explicat el pla de vigilància i control que es desenvolupa des de l'empresa CTL, encarregada de controlar aquesta plaga. "Des de l'Ajuntament es pot actuar en zones públiques, controlar els embornals o zones amb acumulacions d'aigua, però els principals focus s'estan produint en els habitatges i urbanitzacions. Desguassos, zones amb plantes, piscines, depuradores d'aigua, etc., són les zones on es produeixen els focus de reproducció". Bernabeu ha informat que en cas de detectar un focus en un habitatge o comunitat de propietaris, es pot contactar amb l'empresa perquè acudisca a erradicar-lo.

Destacats