Gandia llança una campanya de fotografies en el mural de l'Orgull LGTBi que va patir un atac homòfob

Guardar

mural_gandia
mural_gandia

L'Ajuntament de Gandia ha engegat la campanya '#loveislove' per a animar a la ciutadania a "demostrar l'orgull de la seua diversitat" amb fotografies davant del mural de l'Orgull LGTBi 2018 que va patir un atac homòfob el passat mes de juny i ja ha sigut restaurat per l'artista, Flug.

L'obra representa dues amigues heterosexuals que de forma espontània i "valenta" es besen al pas d'una marxa homòfoba a París (França). La fotografia es va fer viral en xarxes socials i representa "un símbol de respecte a la llibertat i al dret de voler".

Aquest divendres, l'artista ha restaurat el mural que ell mateix va pintar a propòsit de l'Orgull Gandia 2018 en el lateral de l'antiga Escoleta Wilson, entre els aparcaments del Gregori Maians i l'ermita de les Ànimes, després que un juny patira un atac 'LGTBifòbic', detalla el consistori en un comunicat.

La iniciativa de l'àrea d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives convida a compartir en xarxes socials instantànies enfront del grafit amb l'etiqueta '#loveisloveGandia' --el títol de la intervenció-- i un missatge de tolerància cap a la diversitat.

"És necessari tornar a la normalitat, tornar a demostrar que la riquesa d'aquesta ciutat està en la seua diversitat i que la intolerància no té cabuda, que cada atac ens dóna més força", ha reivindicat la vicealcaldessa i responsable de la regidoria, Lorena Milvaques, per a agrair la predisposició de Sergio, l'artista, a refer la seua obra.

Aquesta és una de les 11 propostes del programa municipal d'art urbà Serpis Urban Art Project, que tracta de convertir a Gandia en referent artístic. La setmana vinent s'engegarà una nova actuació dedicada a la mobilitat sostenible.

"VOL A QUI VULGUES I COM VULGUES"

Flug ha reconegut que els artistes que pinten en el carrer estan "lamentablement" acostumats a ser víctimes d'atacs en les seues obres. "Però és més trist encara quan fas un treball amb un missatge tan important com el de 'Love is love', vol a qui vulgues i com vulgues, amb independència de l'orientació sexual", ha subratllat.

L'artista valencià, que des de fa poc viu a Gandia, ha posat en valor el projecte i el suport municipal a l'art urbà. "Molts altres municipis haurien de prendre a Gandia com a exemple d'aposta per la cultura urbana", ha asseverat, i ha agraït la col·laboració de Pintures Mondúber en la restauració.

En l'acte també han participat el titular de Responsabilitat Social, Nahuel González --responsable del Serpis Urban Art Project--, i representants dels col·lectius LGTBi Poliqroma i Dret a Ser, David López i Noelia Úbeda, respectivament. L'edil ha avançat que es reforçaran totes les obres amb una pintura que les protegisca de les agressions.

Destacats