25n
25N
25N

Gandia llança una campanya de fotografies en el mural de l'Orgull LGTBi que va patir un atac homòfob

Gandia llança una campanya de fotografies en el mural de l'Orgull LGTBi que va patir un atac homòfob
01/12/2018 -

L’Ajuntament de Gandia ha engegat la campanya ‘#loveislove’ per a animar a la ciutadania a “demostrar l’orgull de la seua diversitat” amb fotografies davant del mural de l’Orgull LGTBi 2018 que va patir un atac homòfob el passat mes de juny i ja ha sigut restaurat per l’artista, Flug.

L’obra representa dues amigues heterosexuals que de forma espontània i “valenta” es besen al pas d’una marxa homòfoba a París (França). La fotografia es va fer viral en xarxes socials i representa “un símbol de respecte a la llibertat i al dret de voler”.

Aquest divendres, l’artista ha restaurat el mural que ell mateix va pintar a propòsit de l’Orgull Gandia 2018 en el lateral de l’antiga Escoleta Wilson, entre els aparcaments del Gregori Maians i l’ermita de les Ànimes, després que un juny patira un atac ‘LGTBifòbic’, detalla el consistori en un comunicat.

La iniciativa de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives convida a compartir en xarxes socials instantànies enfront del grafit amb l’etiqueta ‘#loveisloveGandia’ –el títol de la intervenció– i un missatge de tolerància cap a la diversitat.

“És necessari tornar a la normalitat, tornar a demostrar que la riquesa d’aquesta ciutat està en la seua diversitat i que la intolerància no té cabuda, que cada atac ens dóna més força”, ha reivindicat la vicealcaldessa i responsable de la regidoria, Lorena Milvaques, per a agrair la predisposició de Sergio, l’artista, a refer la seua obra.

Aquesta és una de les 11 propostes del programa municipal d’art urbà Serpis Urban Art Project, que tracta de convertir a Gandia en referent artístic. La setmana vinent s’engegarà una nova actuació dedicada a la mobilitat sostenible.

“VOL A QUI VULGUES I COM VULGUES”

Flug ha reconegut que els artistes que pinten en el carrer estan “lamentablement” acostumats a ser víctimes d’atacs en les seues obres. “Però és més trist encara quan fas un treball amb un missatge tan important com el de ‘Love is love’, vol a qui vulgues i com vulgues, amb independència de l’orientació sexual”, ha subratllat.

L’artista valencià, que des de fa poc viu a Gandia, ha posat en valor el projecte i el suport municipal a l’art urbà. “Molts altres municipis haurien de prendre a Gandia com a exemple d’aposta per la cultura urbana”, ha asseverat, i ha agraït la col·laboració de Pintures Mondúber en la restauració.

En l’acte també han participat el titular de Responsabilitat Social, Nahuel González –responsable del Serpis Urban Art Project–, i representants dels col·lectius LGTBi Poliqroma i Dret a Ser, David López i Noelia Úbeda, respectivament. L’edil ha avançat que es reforçaran totes les obres amb una pintura que les protegisca de les agressions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 1 =

torrent