25n
25N
25N

Gandia inverteix 1,5 milions d'euros en la reforma de vials de la platja per a millorar com a destinació turística

Les actuacions, que es realitzaran en el passeig mar√≠tim Nept√ļ i els carrers Cibeles, Illes Balears i Clot de la Mota, generaran una trentena d’ocupacions

Gandia inverteix 1,5 milions d'euros en la reforma de vials de la platja per a millorar com a destinació turística
26/10/2020 -

La platja de Gandia es prepara per a afrontar una gran revoluci√≥ en termes d’infraestructures urbanes. L’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, ha comparegut en roda de premsa acompanyada pel regidor de Serveis B√†sics i Qualitat Urbana, Miguel √Āngel Picornell; el president de la Junta de Districte de la Platja, Ferran Mart√≠nez; i el regidor de Turisme, Vicent Mascarell, amb la finalitat d’anunciar la posada en marxa d’obres de millora de la qualitat urbana en el passeig Mar√≠tim Nept√ļ i diversos vials com s√≥n Cibeles, Illes Balears i Clot de la Mota.

Aquestes actuacions compten amb una inversi√≥ d’1,5 milions d’euros. Del total, 703.000 euros es destinaran al passeig Mar√≠tim Nept√ļ, 236.000 euros al carrer Cibeles, 317.000 euros al carrer Illes Balears i 189.000 euros al carrer Clot de la Mota.

Diana Morant: “Aquests treballs, sumats al dip√≤sit del Clot de la Mota, el bulevard o el Pla de Sostenibilitat Tur√≠stica, suposaran una revoluci√≥ en termes d’infraestructures urbanes per a la platja, que es consolidar√† com un espai d’oportunitats”

L’objectiu √©s augmentar la qualitat de vida dels ve√Įns i visitants de la platja, resoldre els problemes en el nucli antic (no sols s’executen les obres per est√®tica sin√≥ per a millorar la xarxa de clavegueram), aix√≠ com cr√©ixer com a destinaci√≥ tur√≠stica.

Els treballs començaran demà en el passeig Marítim, i en la resta de vials quan aquests finalitzen. Les obres duraran tres mesos i generaran al voltant de 30 llocs de treball.

Aquesta ambiciosa iniciativa est√† emmarcada dins del Pla de Vials, i ha estat possible gr√†cies a la bona gesti√≥ econ√≤mica del govern, que ha perm√©s una modificaci√≥ pressupost√†ria a c√†rrec del romanent de tresoreria dels comptes municipals d’1,6 milions d’euros. “Ara √©s quan cal invertir per a donar un impuls als nostres recursos tur√≠stics, com √©s el cas del passeig mar√≠tim Nept√ļ, dinamitzant els nostres sectors productius i l’economia de la nostra platja”, ha declarat Diana Morant, qui ha recordat que l’Ajuntament tamb√© ha destinat 4,5 milions d’euros per a combatre la Covid-19.

Les actuacions

En el cas del Passeig Mar√≠tim, es tracta d’una actuaci√≥ necess√†ria en un dels llocs que √©s el millor aparador per al turisme. Una fa√ßana mar√≠tima que va ser renovada fa 20 anys i que ha anat deteriorant-se amb el pas del temps. Els treballs, segons ha explicat Miguel √Āngel Picornell, abastaran des de la rotonda del Club N√†utic fins a l’hotel RH Bayr√©n. Es reparar√† el vial i se substituir√† llamborda rodona per un altre quadrat fins a elevar la cal√ßada a l’altura de les voreres per a convertir tota la cal√ßada en una mateixa plataforma. A m√©s s’eliminaran els passos de vianants elevats. Amb aquesta actuaci√≥ es pret√©n consolidar un espai que ha estat molt ben rebut per la ciutadania i els visitants com La Morada.

Quant als altres tres carrers: Clot de la Mota comptar√† amb una intervenci√≥ d’asfaltatge, i en Cibeles i Illes Balears s’escometr√† una actuaci√≥ integral. En ambdues se substituiran conduccions de clavegueram, pluvials i aig√ľes potables a m√©s de les voreres, l’asfalt i el mobiliari. “Aquestes vies es van executar a principis dels anys 60 quan no es contemplava la construcci√≥ de col¬∑lectors, per la qual cosa aprofitarem per a introduir aquest aspecte i, en el cas del carrer Illes Balears es col¬∑locar√† arbratge”. Picornell ha explicat que el Pla de Vials ha perm√©s la contractaci√≥ de 86 persones entre gener i juny a les quals cal sumar les 30 que participaran en els treballs presentats avui.

Gandia, ciutat sostenible

Gandia continua millorant zones urbanes perqu√® “som i volem continuar sent una ciutat sostenible”. Aquestes intervencions, de fet, eliminen barreres f√≠siques al mateix temps que s’incorporen m√©s carrils-bici o zones verdes. La intenci√≥ √©s generar m√©s espais amables i saludables amb projectes de qualitat urbana que milloren la seguretat i la qualitat de vida de les persones i s√≥n respectuosos amb el medi ambient”.

Aquestes actuacions formen part d’una estrat√®gia conjunta on tamb√© estan projectes com el col¬∑lector de pluvials del Clot de la Mota, el bulevard, o el pla de Sostenibilitat Tur√≠stica. “Es tracta de tota una bateria d’accions destinades a provocar una revoluci√≥ d’infraestructures a la platja per a convertir-la en un espai d’oportunitats”, ha explicat Morant.

65 milions d’euros d’inversi√≥ a la platja

Ferran Mart√≠nez, per part seua, va destacar que fa d√®cades que no s’ha realitzat tal quantitat d’inversions a la platja. L’actual govern ha aprovat o es troba executant obres per valor de m√©s de 25 milions d’euros. “Totes aquestes actuacions s’han fet amb coher√®ncia i buscant la transformaci√≥ de la platja. Hem d’enfortir-nos en moments de feblesa perqu√® quan eixim d’aquesta situaci√≥ estiguem m√©s ben posicionats davant altres destins”. Aquestes obres “milloren la qualitat de vida de residents i visitants, i enforteixen l’activitat empresarial del sector tur√≠stic”.

Durant la roda de premsa tamb√© s’ha abordat el que s’ha qualificat de “salt qualitatiu” respecte a les infraestructures que es donar√† durant aquesta legislatura gr√†cies a una inversi√≥ p√ļblica de 25 milions d’euros als quals se sumen els 1,5 milions de millora en els vials de la platja i el Grau; el nou Bulevard del Natzaret-Oliva (2,5 milions); el dip√≤sit de pluvials en Clot de la Mota o el PAI d’equipaments privats de la platja. A totes aquestes quantitats s’afegeixen els prop de 40 milions d’euros procedents de la inversi√≥ privada com el nou hotel Caleia Gandia SPA on entre la construcci√≥ de l’hotel, el residencial i la compra dels terrenys s’han mobilitzat prop de 30 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + quatre =