Gandia incorpora 20 informadors de servei per incidir en necessitat de complir amb les recomanacions i normes imposades per la situació de la Covid-19

Jose Manuel Prieto: "És important que tinguem més ulls en els carrers i amb aquesta mesura, pretenem donar resposta a les necessitats de la ciutadania amb totes les garanties i de manera amable"

Guardar

informadores Gandía
informadores Gandía

A partir de demà i en horari de matí i vesprada durant els set dies de la setmana, 20 informadors de servei que formen part de la borsa de contractació de personal laboral temporal, començaran el seu treball a Gandia i la platja per informar la ciutadania de la necessitat de complir les recomanacions i normes imposades per la situació de la Covid-19.

La borsa de contractació de personal laboral temporal va comptar amb prop de 200 persones interessades que van haver de superar un procés selectiu per formar part d'ella.La iniciativa va sorgir com una de les propostes del Fòrum Socioeconòmic i compta amb l'aprovació i el suport de les forces sindicals de l'Ajuntament.La tasca dels treballadors serà la d'aportar informació en hostaleria, informar de l'acompliment de les normes de la COVID-19 a més de disposar de totes les dades necessàries perquè els ciutadans puguen afrontar l'etapa de la nova normalitat.

En l'acte de presentació d'aquests informadors van estar presents l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el vicealcalde, Josep Alandete; el regidor delegat de Govern Interior, Jose Manuel Prieto; la regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil; el regidor delegat de Polítiques Econòmiques i Comerç; Ferran Martínez; Nacho Arnau, regidor responsable de Seguretat, així com representants dels partits de l'oposició.

"Aquests nous informadors reforcen als que ja tenim de la Generalitat" ha declarat Diana Morant qui també ha destacat que la intenció de l'executiu municipal és remarcar la importància que és respectar les mesures de prevenció i de seguretat davant la Covid-19.

informadores Gandía

"Ara que han arribat els rebrots, som més conscients que mai que això és una feina de tots. Tot i no tenir les competències en Salut Pública, l'Ajuntament de Gandia té l'obligació d'informar i de dir-li a la ciutadania l'important que és no fer passos enrere per no complir les normes".

Un altre aspecte que ha destacat Morant és la importància d'aquesta borsa per pal·liar la desocupació. "Estem en un estiu atípic on molts joves esperaven poder treballar en sectors que han estat molt afectats per la pandèmia i han vist que es quedaven sense aquesta oportunitat. D'aquesta manera, creem ocupació i ho fem per donar un servei a la ciutadania, per recordar a tots els ciutadans que és imprescindible que cada un de nosaltres ens cuidem per poder ciudar de tots i evitar el virus".

Per la seua banda, Jose Manuel Prieto va incidir en el fet que després d'haver superat el procés selectiu, aquests informadors són a tots els efectes treballadors municipals i ha recordat que les contractacions són per dos mesos tot i que es pot ampliar la durada del contracte fins a sis mesos. "La idea és fer ús de la borsa i contractar totes les persones que siguen necessàries. Ells ens ajudaran a afrontar millor les possibles incidències que sorgisquen per la Covid-19".

Prieto ha destacat que tot el procés de composició de les bases i el procés selectiu ha estat acordat amb els sindicats i que aquests informadors tenen els mateixos drets que el personal laboral de l'Ajuntament. "Això dona estabilitat a la feina i augmentarà la seua eficàcia al carrer".

Finalment, l'edil ha afirmat que "és important que tinguem més ulls als carrers i amb aquesta mesura, pretenem donar resposta a les necessitats de la ciutadania amb totes les garanties i de manera amable".

Destacats