25n
25N
25N

Gandia impulsarà una nova ordenança que assegure el control de residus de la construcció

Gandia impulsarà una nova ordenança que assegure el control de residus de la construcció
13/09/2019 -

El vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, i la regidora de Gestió responsable del territori, Alícia Izquierdo, s’han interessat per la proposta d’ordenança que els voluntaris de la iniciativa ciutadana Construirlasostenibilitat ha elaborat.

Gandia vol ser el primer municipi que responga a la creixent sensibilització ciutadana davant els abocadors incontrolats d’enderrocs pel terme. Alandete ha sigut el primer a interessar-se per la iniciativa de ciutadans i ciutadanes de la comarca llançada aquesta setmana demanant un major control de residus de la construcció i la demolició.

Alandete i Izquierdo han atés al representant de la iniciativa Construirlasostenibilitat.net, Tomàs Ferrandis, qui ha explicat el model obert d’ordenança reguladora elaborada per voluntaris del món del municipalisme. L’ordenança atén a les indicacions del reial decret RD 105/2008, d’1 de febrer per la regulació de producció i gestió dels residus i demolició així com el Pla Integral de Residus de la CV, que estableixen que s’ha d’assegurar que els inerts de les obres vagen a planta de valorització i no a abocador mitjançant una fiança en el moment de tramitar la llicència d’obra. No es tracta d’una ordenança recaptatòria sinó de compromís amb el medi ambient i de buscar la solució als abocaments incontrolats. Aquest és el mecanisme que preveu la legislació i la proposta que en fa és la de regular-ho mitjançant una ordenança municipal.

Cal tenir en compte que a la resta de l’Estat aquesta mesura s’està aplicant des de fa anys. De fet, el model proposat pel grup de voluntaris de construirlasostenibilitat.net es basa en l’estudi previ de 9 ordenances de municipis d’altres autonomies.

Per tant, Gandia, de tramitar una ordenança similar a la proposada per construirlasostenibilitat.net es posaria al capdavant en l’àmbit autonòmic en el control de RCD, atenent les indicacions del Pla Integral de Residus de la CV, la legislació estatal i les directrius europees.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + onze =