25n
25N
25N

Gandia homenatja "les 13 roses" amb l'obra escultòrica 'Sense sentit'

”Sense Sentit”, recorda les víctimes, en especial les dones, afusellades durant la Guerra Civil; serà presentada el dilluns pròxim, a les 12 del migdia, i romandrà durant 2 mesos a la Plaça Major de Gandia

Gandia homenatja "les 13 roses" amb l'obra escultòrica 'Sense sentit'
31/07/2019 -

El regidor Delegat de la Memòria Democràtica, Nahuel González, amb l’autor de l’obra ‘Sense Sentit’, Jesús Martín, han presentat l’acte que es produirà el dilluns per honrar les víctimes que van perdre la vida durant la Guerra Civil i el Colp d’Estat franquista.

L’escultura que, com s’ha dit anteriorment, es presentarà el dilluns, serà pública a partir de les 12 del migdia a la Plaça Major de Gandia. Aquesta data és emblemàtica pel fet que es celebra el 80é aniversari de l’afusellament. Tal com han anunciat ambdós, es pretén que servisca com a acció de difusió per reconéixer a les persones que perderen la vida.

González ha volgut expressar que “com a regidor i per a tot al govern, és tot un orgull que aquesta escultura estiga ací durant dos mesos i poder, d’alguna forma, rendir homenatge a les dones afusellades i, concretament a les 13 roses roges de l’any 1939”.

Centrant-se ja en l’obra ‘Sense Sentit’, aquesta representa un roser amb el mateix nombre de pètals que de víctimes, 13. Aquesta sorgeix d’una roca, que simbolitza la paredassa on foren afusellats, on hi ha el mateix nombre de casquets que de pètals. Aquests últims tenen l’edat i el nom de cadascuna de les víctimes per a donar més realisme a l’obra.

Martín ha defés que la seua obra, a més de fer un homenatge a les víctimes, pretén que els crims franquistes no s’obliden, “que la gent reconega el delicte perquè no torne a passar. Hi ha moltes alternatives per a no haver de passar per ací de nou”.

A la presentació de l’obra, que romandrà dos mesos al centre de la ciutat, hi haurà actuacions musicals i la dedicació d’uns versos en honor a aquelles persones que ja no estan entre nosaltres i representen l’obra.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − quatre =

25n el puig
25 paiporta 2019
diputacion de valencia 25n
programacion rialto
25 paiporta 2019
25n el puig
massamagrell 25n
25n el puig