caixa popular

Gandia, seu de l'emprenedoria empresarial valenciana

Gandia, seu de l'emprenedoria empresarial valenciana
23/10/2018 -

El Palau Ducal va acollir ahir l’acte inaugural de FOCUS Pime i Emprenedoria 2018 Comunitat Valenciana, que en aquesta edició sota el títol “Turisme Intel·ligent i Qualitat de Vida” es desenvolupa des d’ahir i durant la jornada de hui al Palau Ducal, la Casa de la Marquesa i l’Urbalab. Un esdeveniment on es donen cita prop de 1.000 professionals, 100 ponents i que acollirà un total de 25 activitats.

La jornada va ser inaugurada per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra. L’acte va comptar amb una nodrida representació empresarial, a més del conseller d’Economia, Rafa Climent, i directors d’organismes relacionats amb l’emprenedoria.

En primer lloc, Diana Morant va agrair a l’IVACE i al Centre Europeu d’Empreses Innovadores de la Comunitat Valenciana, l’elecció de Gandia com a seu de l’esdeveniment que converteix la nostra ciutat en l’epicentre de l’ecosistema emprenedor de la Comunitat Valenciana.
“Gandia és el retrat perfecte del fil conductor d’aquest fòrum: “Turisme intel·ligent i la qualitat de vida”. A Gandia apostem amb força per aquests dos eixos estratègics, com a motors de progrés i prosperitat present i futura.
“Estem treballant intensament per a ser una ‘Smart Destination’, és a dir, un espai turístic innovador, accessible, consolidat sobre una infraestructura tecnològica d’avantguarda que garanteix el desenvolupament sostenible del territori, facilita la interacció i integració del visitant amb l’entorn i augmenta la qualitat de la seua experiència en la destinació i la qualitat de vida dels residents”.

En aquest sentit, l’alcaldessa i màxima representant en matèria turística va recordar que amb ‘Turisme Comunitat Valenciana’ i al Campus de Gandia, s’està desenvolupant el projecte de Platges Intel·ligents i el Projecte europeu Alter Eco, que pretén millorar l’equilibri entre l’atracció turística, com a font econòmica de creixement, i la conservació del model clàssic de la ciutat mediterrània, com a exemple de sostenibilitat.
“Dins d’aquesta iniciativa, hem instal·lat sensors al passeig Marítim que detecten l’afluència de gent, punts Wi-Fi gratuït a la platja, i hem creat diferents aplicacions mòbils turístiques amb la col·laboració d’empreses del sector. També estem donant suport a noves empreses turístiques innovadores de base tecnològica, en el marc del projecte Invat.tur Emprén. I, a més, juntament amb l’Institut Valencià de l’Edificació, hem presentat una aplicació per ajudar el sector immobiliari a millorar el parc d’habitatges de la platja de Gandia”.

Per la seua banda, Miguel Todolí, president de FAES ha destacat que l’esdeveniment suposa “una gran oportunitat” per a les empreses de la comarca. “Sens dubte, aquesta iniciativa generarà sinergies entre tots els emprenedors del territori. En un escenari global, hem d’apostar pel treball conjunt com a estratègia per dinamitzar social i econòmicament el territori. En aquest sentit, des de FAES treballem en la integració de les nostres empreses en la societat del coneixement i en no desaprofitar les oportunitats”.

Finalment, Mónica Oltra, ha recordat que el teixit empresarial valencià està format en gran mesura per menudes i mitjanes empreses i que aquestes suposen el gran motor del territori valencià. “Amb aquesta iniciativa pretenem crear l’entorn i espai adequat perquè qualsevol persona emprenedora i creativa seguisca aprenent d’experts i empresaris amb àmplia trajectòria”. “Des del govern del Botànic posem en marxa polítiques de suport per a dotar de les millors eines i els incentius necessaris, que contribuïsquen a ampliar, enfortir i dinamitzar l’ecosistema emprenedor valencià”.

“Hem de reforçar el suport de l’administració pública a aquelles iniciatives que impulsen la recerca, la innovació i la sostenibilitat perquè aquest és el camí. No es tracta de competir amb salaris baixos, això ja fa temps que ho hem descobert” i va finalitzar la seua intervenció destacant que “l’ecosistema empresarial ha de contribuir a la construcció d’un nou horitzó de progrés basat en un model econòmic més just i inclusiu, que ha de tindre el benestar de les persones com a prioritat màxima. Una economia que tinga rostre humà i que estiga al servei de les persones per humanitzar el nostre dia a dia”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − dotze =

sempre teua