25n
25N
25N

Gandia estrenarà enguany el seu nou bulevard enjardinat

Gandia estrenarà enguany el seu nou bulevard enjardinat
30/01/2020 -

La carretera de la platja de Gandia es convertirà en un bulevard enjardinat amb un espai més ampli per a vianants i una major seguretat en el tram de la CV-605 que travessa la capital de La Safor. Aquesta actuació, adjudicada per l’àrea de Carreteres de la Diputació de València a l’empresa Becsa, amb un pressupost pròxim als 2 milions d’euros, estarà finalitzada abans d’acabar l’any, segons van confirmar els responsables provincials en la seua visita a Gandia.

El titular de l’àrea provincial de Carreteres, Rafa García, ha avançat aquest dijous a peu d’obra que l’actuació “avança a bon ritme, la qual cosa ens fa pensar que es complirà el termini d’execució previst de 12 mesos i que al novembre estarà completada la remodelació de la CV-605 al seu pas per Gandia, una obra que a més de millorar la seguretat de la via, ampliant carrils i reforçant la il·luminació, té molt en compte la part estètica i la integració paisatgística”.

En paraules del president de la Diputació, Toni Gaspar, que ha participat en el recorregut per les obres al costat de Rafa García, els diputats Aveli Mascarell i Vicent Mascarell, aquest últim regidor a Gandia, l’alcaldessa, Diana Morant i personal de la corporació municipal, “aquesta actuació humanitza l’entorn de la platja millorant la seguretat en la carretera que la travessa i convertint-la en una zona amb un major protagonisme per als vianants i ciclistes, donant resposta a una reivindicació històrica de les veïnes i veïns de Gandia”.

La intervenció de l’àrea provincial de Carreteres en la via CV-605 que uneix Cullera i Gandia, al seu pas per la capital de La Safor, té una longitud total d’una mica més de 2 quilòmetres, i es desenvolupa entre les glorietes dels carrers Ribera Baixa i Illes Canàries. En aquest tram s’ampliarà la calçada d’un a dos carrils i 6 metres d’amplària en cada sentit i també la mitjana, amb suports d’il·luminació de 10 metres d’altura en tot el traçat.

En el punt quilomètric 0,7 està prevista una nova glorieta per a regular el trànsit entre el bulevard i els carrers confrontants, facilitant les connexions amb les urbanitzacions de la platja i la marjal. Al seu torn, el projecte contempla un voral ciclista i reforça la seguretat per als altres usuaris de la carretera, com són els vianants i els mateixos ciclistes. També es renovarà la senyalització vertical i horitzontal i es dotarà d’una xarxa de reg a la nova superfície enjardinada, amb espècies pròpies de la zona.

Actuació històrica

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha agraït als responsables de la Diputació el seu compromís amb el seu municipi i ha qualificat d’històrica aquesta actuació “molt necessària” en “una de les carreteres més importants d’una ciutat turística que requereix aquest tipus de millores per a ser més atractiva i segura”.

Morant considera que “aquesta obra és de les més importants que la Diputació està executant a La Safor, i canvia radicalment el concepte que es tenia d’una carretera que ha arribat a suposar un risc d’accidents”. Per a l’alcaldessa, “la ciutat serà més segura i atractiva amb el nou bulevard en la carretera de la platja, amb una major comoditat en una de les principals artèries de Gandia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =

Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus