25n
Orgull
Orgull

Gandia commemora el pròxim dilluns el Dia Mundial contra l'Esclerosis Lateral Amiotròfica

Liduvina Gil: “Totes i tots les pacients amb ELA són unes persones valentes que lluiten dia a dia per fer una vida normal”

Gandia commemora el pròxim dilluns el Dia Mundial contra l'Esclerosis Lateral Amiotròfica
17/06/2021 -

El pròxim dilluns dia 21 de juny es commemora el Dia Mundial contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), un data que va declarar l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a fer una crida internacional perquè la ciutadania i les institucions donen visibilitat a una malaltia dramàtica i procuren serveis de qualitat per a tots aquells pacients que la pateixen, així com millors línies d’investigació sobre les causes, tractament i curs de la malaltia.

Amb aquest motiu, la regidora delegada de Salut, Liduvina Gil, ha comparegut en roda de premsa, acompanyada Ángel Arcos, i José Seguí, afectats per la malaltia, per a presentar les accions que des de l’Ajuntament de Gandia es realitzaran per a sumar-se a aquesta causa. Així, l’Ajuntament de Gandia il·luminarà el dia 21 de juny a les 21.30 hores aproximadament la façana del Consistori, la del Teatre Serrano i la rotonda d’accés nord a la ciutat de color verd, color que representa la malaltia i l’esperança, per a donar visibilitat als pacients d’ELA i a les seues famílies. També es llegirà un manifest a les 12 hores davant de l’Ajuntament.

“Aquest any passat i l’actual ha sigut un any especialment dur per a les persones amb ELA o altre tipus de malalties neurodegeneratives perquè no han pogut rebre les teràpies que necessiten per culpa de la pandèmia”, ha declarat Gil, qui ha destacat que “tots i totes, ells i elles són unes persones valentes que lluiten dia a dia per fer una vida normal i que esperen que la societat científica trobe alguna cosa que ature la seua malaltia”. A més, la responsable de Sanitat va recordar i posar en valor el camí que va recórrer Ángel Arcos l’any 2018 des de Gandia fins a Santiago en bicicleta per a recaptar fons per a la investigació sobre l’ELA.

Per la seua part, Arcos ha agraït el treball del Consistori per a fer visible la malaltia davant la ciutadania i ha reivindicat que es tinga en compte les necessitats i servicis diaris que necessiten les persones afectades per aquesta malaltia i ha anunciat que “hui, aprofitant la setmana de l’ELA, hem creat l’Associació ELA Gandia-Safor destinada a l’ajuda tècnica de les persones afectades, a través de la qual impulsarem campanyes solidàries i benèfiques per a aconseguir els recursos necessaris i per a continuar fomentant la investigació sobre aquesta malaltia”.

Finalitzada la roda de premsa, la regidora Liduvina Gil, ha acompanyat a Ángel Arcos i José Seguí a visitar el despatx d’alcaldia per a reunir-se amb l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, qui ha assegurat que el Consistori continuarà treballant per a donar visibilitat a aquesta malaltia i per a aconseguir més recursos per als pacients.

Sobre l’ELA

És una malaltia degenerativa del sistema nerviós sense cura que sol afectar persones adultes d’entre 40 a 70 anys. És la tercera malaltia neurodegenerativa més freqüent després de la demència i el Parkinson i afecta a més de 3.000 pacients només a Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =