25n
25N
25N

Gandia concedeix a cinc ONG ajudes per valor de 48.000 euros per a projectes de cooperació al desenvolupament

Gandia concedeix a cinc ONG ajudes per valor de 48.000 euros per a projectes de cooperació al desenvolupament
15/07/2020 -

La regidora de Cooperació de l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha informat que una vegada reunida la Comissió Especial per a la concessió de subvencions en matèria de cooperació per a l’exercici 2020, s’han atorgat un total de 48.000 euros del pressupost municipal que aniran destinats a projectes solidaris i d’acció humanitària promoguts per les següents Organitzacions No Governamentals de Desenvolupament (ONGD): Sendes Solidàries (7.551 euros), Creu Roja (14.901 euros), Escoles Solidàries (13.2010 euros), Viviendas para los Sin Techo (9.727 euros) i Cáritas (2.564 euros).
Gil ha destacat que “aquestes ajudes no s’atorgaven des de l’any 2011, quan el PP va accedir al Govern local, que no sols les va reduir, sinó que les va fer desaparéixer dels pressupostos. Així, des del principi d’aquesta legislatura, des del Departament de Cooperació hem estat treballant intensament per a recuperar aquestes subvencions, publicant unes noves bases actualitzades i una nova convocatòria d’ajudes que enguany ja hem pogut fer realitat”.
L’edil de Cooperació s’ha mostrat molt satisfeta de la implicació que torna a tenir l’Ajuntament de Gandia en projectes solidaris, després de quasi una dècada sense destinar-se una línia d’ajudes adreçada a ONG en el camp de la cooperació per al desenvolupament i els drets humans. També ha posat en valor “l’optimització de recursos que fan aquestes organitzacions, ja que espremen al màxim els fons que reben per a ajudar al major nombre de gent. A més, aquesta ajuda és fonamental per a les organitzacions que la reben i mostren el caràcter solidari que té tota la ciutat de Gandia”.

Liduvina Gil ha explicat que aquesta és una partida que estava congelada d’abans de 2011, de les retencions del 0,7 de les retribucions dels regidors de la Corporació municipal perquè era finalista, que vol dir que sols pot anar per a projectes de cooperació i no pot utilitzar-se per a altres despeses, ni tan sols per a emergència social, una mesura que no està permesa actualment perquè el consistori està subjecte a un Pla d’Ajust econòmic.

Amb l’atorgament d’aquesta partida que estava congelada, es posa de manifest el ferm compromís social que té l’Ajuntament de Gandia amb les organitzacions que treballen en cooperació al desenvolupament i la importància d’unes subvencions que busquen la promoció de la solidaritat i la integració a través dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − deu =