25n
25N
25N

L'Ajuntament de Gandia i l'empresa de control de plagues inicien una campanya contra el mosquit tigre

L'Ajuntament de Gandia i l'empresa de control de plagues inicien una campanya contra el mosquit tigre
10/03/2020 -

La regidora delegada de Salut i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha informat aquest matí que amb l’arribada de la primavera (augment de temperatures i ruixats) l’Ajuntament i l’empresa concessionària del control de plagues, CTL, han iniciat ja el control i el seguiment del conegut com a mosquit tigre. Un insecte invasor, que ja es troba molt estés a tota la mediterrània, fins i tot present a altres territoris de l’Estat amb un clima més suau. “Es tracta d’una plaga molt difícil d’aturar, però per sort estan millorant molt els tractaments, així com la conscienciació de la ciutadania de la cura i el control. L’organisme també està fent-se cada vegada més immune a la picadura de l’insecte”.

En aquest sentit, ha recordat que la informació és clau per al control del mosquit tigre. És per aquesta raó, que l’Ajuntament i CTL han iniciat ja hui xarrades i cursos de bones pràctiques dirigides a administradors de finques, porters, personal de jardineria, d’urbanitzacions amb zona verda i piscina.

Paral·lelament, tècnics de l’empresa i de l’Ajuntament ja estan actuant en el control en les zones i barris de la ciutat més sensibles a l’aparició del mosquit, com ara les pròximes a la Marjal, séquies, el riu Serpis o parcs amb presència d’aigua.

D’altra banda, Gil també ha recordat que el nivell de transmissió de malalties com el dengue, per virus Chikunguña i el Zika, és pràcticament nul. I només està present en àrees tropicals i asiàtiques. Tot i això, es realitzaran tallers informatius per a les persones originàries d’aquestes zones o que hi pensen viatjar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 17 =