Gandia atorga una línia d'ajudes per valor de 425.000 euros al sector turístic per pal·liar les conseqüències de la COVID-19

Guardar

_AO_0299 copia
_AO_0299 copia

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada del regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, i els membres del fòrum socioeconòmic, ha anunciat hui que l'Ajuntament de Gandia ha creat una nova línia d'ajudes, dotada amb 425.000 euros, destinada al sector turístic de la ciutat que s'ha vist castigat per les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19. Es tracta del nombre més gran d'ajudes que ha atorgat l'Ajuntament de Gandia, en termes econòmics, al teixit empresarial turístic gandià format majoritàriament per autònoms i pimes. Aquesta ordre d'ajudes va en la mateixa línia de la qual ja he tret l'Ajuntament adreçada al sector del xicotet comerç, hostaleria i de serveis, dotada amb 2 milions d'euros.

L'alcaldessa, Diana Morant, ha remarcat que des de l'Ajuntament "compartim la preocupació del sector turístic", per la qual cosa "teníem clar que havíem d'aportar solucions". Aquestes ajudes, que naixen després de múltiples reunions amb el sector, suposaran "un baló d'oxigen per a empresaris, treballadors i, per tant, també per a moltes famílies que viuen d'aquest sector". La màxima autoritat ha indicat que l'objectiu és ajudar a fer que el sector turístic desenvolupe la seua activitat de manera normalitzada com més prompte millor.

Per la seua banda, Mascarell, ha remarcat que "estem davant la major ajuda econòmica mai plantejada a un sector turístic concret i de manera directa. No existeix cap municipi a Espanya que haja realitzat una mesura d'aquesta importància. Estem parlant de 425.000 euros, encara que deixem la porta oberta al fet que puga ser complementada en un futur".

Tres paquets d'ajudes

S'han establert tres línies d'ajudes diferenciades segons les empreses del sector turístic:

1.- EMPRESES TURÍSTIQUES en si, que ja estan beneficiades per SICTED, amb AJUDES DIRECTES DE FINS A 2.500 EUROS a cadascuna de les empreses. Parlem d'agències de viatges, restaurants, cafeteries... És a dir, totes aquelles empreses que tenen l'especialització, els cursos i el seguiment de qualitat del segell SICTED.

2.- ALLOTJAMENTS TURÍSTICS (hotels de totes les característiques i categories, cases rurals, etc.). Amb ajudes globals de FINS A 253.000 EUROS, per a acompanyar-los en l'etapa post-covid. Fins a 35.000 euros per a cadascú.

3.- Iniciatives de caire museístic i patrimonial de la nostra ciutat, on la gestió no és municipal, com ara el Palau Ducal o el Museu Faller.

"Aquestes tres línies no estan tancades i si la demanda requereix ampliació o es detecta un sector que també el necessite, estic segur que tots els membres del fòrum socioeconòmic estarem en el mateix camí. La primera línia que abordarà els allotjaments turístics estarà condicionada a la formació permanent o a participar en activitats de promoció per a treballar de manera conjunta amb l'administració. Amb la segona línia d'establiments que comptem amb SICTED és una manera de discriminar positivament a aquells que fan que els seus negocis i comerços estiguen especialment dissenyats per a atendre les demandes turístiques", ha explicat Mascarell.

La finalitat d'aquestes subvencions és dinamitzar el sector turístic i facilitar mitjans als agents del sector per a contribuir a la reactivació de la destinació turística de Gandia, en l'àmbit de les competències atribuïdes als municipis en matèria de foment de l'activitat turística. Es faran aportacions directes amb l'objectiu de mantenir viu el teixit empresarial turístic, que genera producte i que, en el seu moment, va saber orientar les inversions pròpies en qüestions com la certificació d'estàndards de qualitat. Així, moltes de les empreses que es poden beneficiar ja han aconseguit el distintiu SICTED.

La Junta de Govern de dilluns aprovarà aquesta línia d'ajudes, que complementen les de la Generalitat, i en els pròxims dies s'informarà dels requisits i de com es pot accedir a elles.

Reaccions polítiques, empresarials i sindicals del fòrum socioeconòmic

El vicealcalde i portaveu de Compromís - Més Gandia unida, Josep Alandete, ha remarcat: "El turisme és un factor fonamental de la nostra economia actual, generador d'ocupació. Per això ajudar a reviscolar el nostre sector turístic és incidir directament en el benestar de moltes persones. I això és així perquè la platja de Gandia és el nostre espai natural més emblemàtic i és el portal pel qual accedeixen cada any milers de persones de tot el món als nostres altres tresors naturals i culturals que converteixen la nostra ciutat en un espai singular i únic. I les nostres empreses turístiques són un mitjà imprescindible perquè això siga possible. Aquesta línia d'ajudes ha nascut en l'esperit que està caracteritzant els nous temps: el diàleg, el consens, buscant el bé comú amb una manera àmplia de mires i ajudant tots els sectors productius de la ciutat".

El portaveu del PP, Víctor Soler, ha destacat que "recolzarem tot el que siga bo per a Gandia, i açò és bo per a Gandia. No obstant això, va ser una de les primeres mesures que vam proposar. El sector turístic és un dels més afectats per la crisi del coronavirus i són moltes les famílies gandianes que depenen d'ell. I, per descomptat, vigilarem que les ajudes es donen de manera objectiva i àgil".

El portaveu de Ciudadanos, Pascal Renolt, espera que "aquestes ajudes servisquen perquè per fi aquest sector fonamental per a la nostra economia puga veure una mica de llum. Tot i això, no seran suficients per a compensar les pèrdues generades. Per això, continua sent fonamental la unió i el consens de cara a reforçar la imatge de la nostra ciutat com a destinació turística segura, amable i de qualitat".

El president en funcions de FAES, Juan Pablo Tur, ha incidit amb què "FAES des de l'inici d'aquesta crisi ha estat reivindicant la necessitat de protegir als sectors més afectats i el turisme, que és un dels pilars fonamentals de la nostra economia, necessita el màxim suport de les administracions. En aquest cas, una vegada més, l'administració local ha demostrat la seua operativitat i agilitat a l'hora de prestar ajudes, tenint en compte les seues limitacions de recursos".

Representant als sindicats CC. OO. i UGT, el secretari general intercomarcal d'UGT, Raül Roselló, entén que "donar suport al sector turístic és clau per a Gandia i valorem extraordinàriament aquestes ajudes per a impulsar l'activitat del sector. La reactivació d'una part molt important del nostre teixit productiu més afectat per l'impacte de la pandèmia i el retorn a l'activitat d'una bona part de les 5.000 persones que han estat en ERTO en la nostra ciutat, ara depenen de què no tinguem cap dubte en portar endavant accions de suport al turisme com les que hem sigut capaços d'acordar fins ara a Gandia".

Arxivat a:

Destacats