caixa popular

Gandia posa en marxa el sistema de contractació electrònica

Gandia posa en marxa el sistema de contractació electrònica
17/04/2018 -

El regidor delegat d’Administració i Modernització, José Manuel Prieto ha comparegut aquest matí en roda de premsa per informar que l’Ajuntament de Gandia va a implantar una plataforma electrònica per tal d’ampliar el nombre de serveis que el consistori posa a disposició dels ciutadans i les empreses a través de mitjans electrònics.

La mesura s’aplica per complir amb les disposicions de la nova Llei de Contractació per a les Administracions Públiques posada en marxa pel govern central el passat mes de març. D’aquesta manera, Gandia serà un dels primers municipis de la Comunitat Valenciana a aplicar el nou sistema.

Complirem la llei i amb això resoldrem diverses qüestions que per als licitadors de l’Ajuntament puguen sorgir a l’hora d’optar a un concurs sense que això supose una bretxa per a aquells que per desconeixement o de recursos ho desitgen” va declarar Jose Manuel Prieto qui ha recordat que fins ara les mercantils interessades en una licitació utilitzaven serveis de missatgeria o fax per fer arribar les seues ofertes.

A partir d’ara, tot el procés, incloses les adjudicacions es realitzaran de manera telemàtica a través del portal web que es posarà en marxa la setmana que ve i que ha estat realitzada per l’empresa Vortal.

Els licitadors necessitaran identificar-se de manera electrònica i a partir d’ací accediran als plecs de condicions i ofertes per veure els expedients que posa en marxa l’ajuntament. Un cop rebudes les ofertes, aquestes seran encriptades i només podran ser desencriptades durant les meses de contractació per part del secretari de la mesa de contractació.

Un altre dels avantatges del sistema és que tota la documentació serà emmagatzemada de manera que les licitadores no hauran de tornar a presentar la documentació que ja s’haja lliurat al consistori.
Des de fa mesos la nostra plataforma de contractació està vinculada a la plataforma de contractació de l’Estat i ara tota aquesta informació estarà a la nostra web” va destacar el regidor.

Prieto també ha explicat que dilluns que ve està prevista una jornada de formació per al funcionariat sobre aquesta matèria i que també es convocarà el pròxim dilluns a partir de les 16.00 hores, a totes les empreses que vulguen participar en les adjudicacions municipals per ensenyar-los l’eina i ajudar-los en la solució dels possibles dubtes que sorgisquen.

“Amb la nova llei, pràcticament tots els contractes menors desapareixen i han d’anar a procediments reglats. Ens trobarem amb xicotetes empreses i autònoms als quals el llenguatge digital els pot resultar complex. Per a aquests casos, implantarem el Sistema Dinàmic d’Adquisició en els pròxims mesos per facilitar-los el seu treball i ajudar-los a fer que el procés siga més fàcil. A més disposarem d’un telèfon d’informació i un correu electrònic on es podran consultar els dubtes” va finalitzar l’edil.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 2 =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018