25n
25N
25N

Gandia aprova un paquet de 4,5 milions d'euros destinats a pal·liar els efectes del Coronovirus

Gandia aprova un paquet de 4,5 milions d'euros destinats a pal·liar els efectes del Coronovirus
28/04/2020 -

La Comissió d’Economia i Hisenda ha celebrat aquest matí la primera sessió telemàtica de la història municipal de Gandia iniciant el camí a altres tres que s’han realitzat al llarg del matí de hui dimarts.

Pel que fa al contingut d’aquesta, en la part resolutiva que és la que se sotmet a votació, s’han aprovat per unanimitat de tots els grups polítics representats al consistori la proposta de govern municipal que tenia com un dels punts més rellevants les línies mestres anunciades durant els últims dies per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant i que s’han plasmat en un total de 4,5 milions d’euros per afrontar l’actual crisi del Covid-19. Tots aquests diners serà finançat amb càrrec al romanent de tresoreria gràcies al resultat econòmic positiu obtingut per l’Ajuntament de Gandia en l’any 2019.

El document preveu un total de dos milions d’euros en ajudes als sectors econòmics afectats per la crisi sanitària, una partida d’1.051.000 € destinats a ajudes a famílies o la compra d’ordinadors portàtils perquè els treballadors municipals puguen realitzar les seues tasques en modalitat de teletreball, entre altres aspectes.

Com a qüestió també a destacar, s’ha aprovat la modificació de dos ordenances municipals per a deixar-les totes dues en suspens: la d'”ocupació de la via pública que inclou taules i cadires i mercats” i l'”ordenança reguladora del mercat municipal d’abastiments”.

Aquesta suspensió serà efectiva des del moment que entren en vigor després del procés de publicació obligatori i significarà que els usuaris afectats no hauràn de desemborsar la corresponent taxa. En el cas del mercat de proveïments, des que entre en vigor la suspensió, i en el de taules, cadires i mercats s’anul·la el pagament des del 14 de març data a partir de la qual no es va poder exercir l’activitat.

A la part informativa de la comissió s’ha informat de diferents assumptes com la liquidació del pressupost de 2019, el període mitjà de pagament a proveïdors del mes de febrer, l’informe de morositat del primer trimestre i el pla pressupostari 2021-2023, constatant els bons resultats fins ara obtinguts.

Després de la Comissió, el regidor delegat d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori ha afirmat que aquestes mesures “han estat possibles a conseqüència d’haver fet els deures des de la passada legislatura. Per això ara podem afrontar aquesta crisi amb recursos per ajudar les persones més vulnerables, anul·lant el pagament de taxes a sectors d’hostaleria, mercats i mercats ambulants i elaborant un pla d’ajudes econòmiques als sectors més afectats”. “Des del primer moment estem donant la cara i ara és més necessari que mai que l’administració local estiga del costat de la ciutadania i el sector productiu”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =