25n
25N
25N

Gandia aprovarà una modificació pressupostària per reduir deute i generar noves actuacions

S’incrementa en un milió d’euros la partida destinada al Pla de Vials per millorar els carrers i voreres de la ciutat

Gandia aprovarà una modificació pressupostària per reduir deute i generar noves actuacions
16/04/2021 -

El regidor delegat d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha respost aquest matí a les crítiques abocades pel Partit Popular sobre la modificació pressupostària que s’aprovarà en el ple de la setmana que ve i la utilització del romanent de tresoreria existent per executar nous projectes i amortitzar deute municipal.

En primer lloc, Gregori ha recordat que la Comissió d’Hisenda és l’òrgan col·legiat on s’aborden aquest tipus d’actuacions. “El PP parla d’obscurantisme quan ahir mateix vam estar més de mitja hora responent a tots els dubtes que va plantejar el seu representant a la comissió. No puc entendre com s’atreveixen a cridar a aquesta actitud com obscurantisme perquè jo mateix vaig explicar totes les partides”.

En segon lloc, el responsable de l’economia municipal va destacar que els 5,8 milions d’euros de la modificació no procedeixen íntegrament del romanent, ja que hi ha una part que es correspon al Capítol 9.

Sobre el Museu Faller, Gregori ha afirmat que d’aquesta manera el consistori estalviarà costos i eliminarà el pagament de les quotes corresponents durant els pròxims anys amb el que l’ajuntament disposarà de més fons per executar altres actuacions.

Pel que fa a realitzar les modificacions a l’inici de l’any, Gregori ha explicat durant la roda de premsa que es donen circumstàncies que obliguen a modificar les partides com rebre una subvenció que ha de ser complementada amb fons municipals com és el cas de la Torre dels Pares o doblar la quantitat destinada a millorar els carrers perquè hi haja temps a fer tots els treballs previstos durant l’exercici econòmic.

“El senyor Soler segueix dient que això és un desastre i l’única cosa que és un desastre és ell com a profeta. Seguim tenint més d’1,5 milions d’euros per a alguna nova partida que puga ser necessària o seguir combatent els efectes de la pandèmia i ho fem després d’haver destinat, gràcies a l’última modificació pressupostària, prop de quatre milions d’euros per reactivar l’economia d’aquesta ciutat” va declarar Gregori.

A més, el regidor delegat d’Economia i Hisenda, ha declarat que al Partit Popular “el que li molesta és que la nostra gestió possibilite que tinguem diners per fer noves inversions. Nosaltres hem tingut 8,5 milions d’euros en positiu i ells tenien 33 milions en negatiu. S’ho haurien de mirar”.

Per la seua banda, el regidor delegat de Falles, Jose Manuel Prieto, ha declarat que “el PP no està habilitat per parlar d’economia, ja que allà per on van passar van arruïnar tot. En el cas del Museu Faller van estar quatre anys sense pagar la hipoteca i que gairebé van provocar l’embargament dels casals de les comissions” i afegia que “aquest govern ha aconseguit que el Museu no siga un problema i que aquest espai de participació de les falles no fos un problema econòmic per a l’Ajuntament de Gandia. Per això anem a amortitzar aquest deute del consistori i aconseguirem alliberar recursos en propers anys”.

Finalment, Prieto ha desmentit les acusacions d’obscurantisme: “Jo mateix vaig mantenir una reunió personal amb el senyor Soler on li vaig explicar la situació i li vaig demanar el suport del PP perquè hi hagués unanimitat a l’hora de solucionar un problema que havia crescut amb la pandèmia perquè tots els museus s’han quedat sense visitants i per tant, al Museu s’havia quedat sense ingressos”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 8 =

museo prehistoria