25n
25N
25N

El 43é Certamen de Bandes de la Diputació conclou amb la victòria de la Banda Joven de Godelleta en la Secció Tercera

L’Agrupación Musical Carrera Fuente de San Luis s’ha alçat, també amb un primer premi, mentre que la Unió Musical de Xeraco, la Societat Musical Música Jove de Benimaclet i la Societat Joventut Musical Quart de les Valls s’han fet amb el segon premi de la categoria

El 43é Certamen de Bandes de la Diputació conclou amb la victòria de la Banda Joven de Godelleta en la Secció Tercera
20/05/2019 -

El Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València va concloure, ahir de vesprada, la seua 43a edició. En l’última jornada del concurs eren cinc bandes les que competien en la Secció Tercera, composta per agrupacions musicals de més de 50 músics i músiques. Finalment, ha sigut la Banda Joven de la Unión Musical Municipal de Godelleta qui ha aconseguit la victòria en la categoria més concorreguda, obtenint un primer premi amb menció d’honor, amb 349’5 punts. La resta del palmarés ha quedat configurat de la següent manera: l’Agrupación Musical Carrera Fuente de San Luis ha aconseguit un altre primer premi, amb 320’5 punts; la Unió Musical de Xeraco, per la seua banda, ha guanyat el segon premi amb 286 punts; mentre que la Societat Musical Música Jove de Benimaclet, amb 282’5 punts, i la Societat Joventut Musical de Quart de les Valls, amb 272 punts, han obtingut, també, un segon premi. Els participants en la Secció Tercera havien d’interpretar l’obra obligada Via Augusta, de José María García Montalt, a més d’un pasdoble i una obra lliure a la seua elecció.

Ángel Gil “El tío Ángel”, de Gabriel Sancho, i El ritual del fuego, de David Penadés Fasanar, han sigut les dues obres de lliure elecció interpretades per la Banda Joven de la Unión Musical Municipal de Godelleta. A més, també han interpretat la peça obligada per l’organització del certamen, totes elles sota la direcció de Vicente Reche Ruiz. Gràcies al seu treball damunt de l’escenari han aconseguit el primer premi i una menció d’honor de la Secció Tercera. Els escrits més antics trobats a l’arxiu de la Unión Musical de Godelleta daten de 1859, una xifra destacable per a una agrupació musical que, en l’actualitat, compta amb més de 100 músics i músiques. La Banda Joven es va crear l’any 1998 i està formada per 50 músics i músiques que estudien Ensenyament Professional en el conservatori de l’Escola de Música.

L’Agrupación Musical Carrera Fuente de San Luis, dirigida per Dídac Bosch Alcaina, ha interpretat el pasdoble Ricardo Caballer, de José Fernando Cuadrado Lloret, i l’obra Saxsuit, d’Andrés Valero Castells, les quals els han atorgat el primer premi de la secció. L’Agrupación Musical Carrera Fuente de San Luis va ser fundada l’any 1986 per un grup de veïns amants de la música. En l’actualitat consta d’uns 60 músics i músiques, formats molts d’ells i d’elles al si de l’Agrupació. La formació ha participat en dues ocasions anteriors en el Certamen de Bandes de la Diputació, en 2014 i 2016, guanyat en ambdues ocasions el segon premi.

La Unió Musical de Xeraco, encarregada d’obrir la sessió de la vesprada aquest diumenge i sota la direcció de Juan José Martí Gómez, ha interpretat el pasdoble Xeraco, de Miguel Villar González, i l’obra lliure Firestorm, de Stephen Bulia. La Banda de la Unió Musical Xeraco, que ha guanyat el segon premi de la categoria, inicià la seua activitat en 1986 i, des del 2014, desenvolupa la seua activitat sota la direcció de Juan José Martí Gómez. Els saforencs ja havien participat en el Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València.

La Societat Musical Música Jove de Benimaclet s’han fet càrrec del pasdoble Benimaclet en Festes, de Xavier Zamorano Alós, i la peça Made in València, de diversos autors, gràcies als quals han guanyat el segon premi de la Secció Tercera. La banda valenciana ha estat dirigida per Enrique Barrachina. 1999 és l’any de naixement de la Banda Música Jove de Benimaclet, que ja va participar en l’edició de 2017 del Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València, on van obtenir un primer premi i una menció d’honor. També ho van fer en les edicions de 2011 i 2013, amb un segon i tercer premi, respectivament. Està dirigida des de 2012 per Enrique Barrachina.

Per la seua banda, la Societat Joventut Musical de Quart de les Valls s’ha encarregat d’interpretar el pasdoble Beatriz Alós, de Rafael Doménech Pérez, i l’obra Armenian Dances (Part 1), d’Alfred Reed. La banda del Camp de Morvedre ha estat dirigida per Juan F. Plasencia Civera i ha aconseguit un valuós segon premi. La Societat Joventut Musical de Quart de les Valls va ser fundada l’any 1983 i ja va participar al Certamen de la Diputació, en l’any 1991, on va aconseguir un tercer premi. En l’actualitat compta amb una plantilla de 45 músics i músiques, els quals realitzen un excel·lent treball docent a la seua Escola de Música.

El Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València, i per tant la Secció Tercera del concurs, ha finalitzat amb una emotiva entrega de premis que posava punt i final a un cap de setmana replet de música i germanor. Entre els encarregats d’entregar els guardons a les agrupacions musicals, personalitats com ara la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, o la directora adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete. El jurat del certamen ha estat format pels professionals de la música Pablo Sánchez Torrella, Vicente Soler Solano, Pascual Balaguer Echevarría, Miguel Enrique de Tena Peris i Andrés Valero Castells.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 10 =

museo prehistoria