Divines paraules d'Arrel-Teatre guanya el XXXVII Concurs de Teatre Vila de Mislata

Guardar

DIVINES PARAULES - Espectáculo ganador
DIVINES PARAULES - Espectáculo ganador

El Concurs de Teatre Vila de Mislata ja té guanyadors. Es van donar a conéixer el divendres nit en el teatre del Centre Cultural Carmen Alborch, prèviament a l'última representació d'esta edició, fora de concurs, que va estar a càrrec de la companyia L'Horta Teatre, representant la seua obra L’electe. Amb esta gala de clausura es baixava el teló d'este certamen de teatre en valencià per a companyies no professionals, considerat el de major prestigi d'estes característiques i el de més trajectòria en la Comunitat Valenciana. Una gala que va comptar amb la presència de l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i la regidora de Cultura, Pepi Luján.

La companyia Arrel-Teatre de València va ser la gran vencedora de la nit emportant-se el premi en cinc de les nou categories, entre ells el guardó a millor espectacle del concurs Vila de Mislata en la seua trenta-set edició. Ho va fer amb la seua obra Divines paraules. La Col·lectiva Imaginària, de València, que partia també com una de les favorites amb l'espectacle Tot s’apaga en el moment que em mires, finalment va guanyar el segon premi del jurat. I el tercer va anar a parar a la companyia L’Alqueria-Teatre (València) que presentava la seua obra La memòria.

Els guanyadors van interpretar sobre l'escenari Divines paraules, basada en l'obra de Ramón María del Valle-Inclán i sota la direcció de Ramón Moreno, una trama desencadenada per una successió de retaules protagonitzats per l'avarícia i la luxúria, on les disputes generades en la història mostren la manca de límits i la crueltat de l'ésser humà.

El grup teatral L’Alqueria-Teatre, es va alçar també amb el premi de l'espectador, un guardó molt valorat per les companyies, que no concedix el jurat sinó els propis espectadors del certamen. Ho van aconseguir amb la interpretació de La memòria, un text de Rafael Soler. Sobre l'escenari, una cuidada escenografia i posada en escena per a desenvolupar una història que recorre des dels llunyans anys de la II República i prosseguix amb la Guerra Civil, la Dictadura, el trànsit a la Democràcia fins a arribar als temps actuals.

Bielsa va pujar a l'escenari per a agrair la seua participació a totes les companyies en esta edició d'excel·lent qualitat. “Este concurs ens ha ajudat a voler acostar-nos més a la creació teatral, este concurs ens ha enverinat de teatre. Així, continuarem fomentant este certamen per a no perdre cap dels valors que defensem, i que consoliden una lluita valenta per l'acció cultural”. A més, des de l'escenari, l'alcalde assegurava que “el teatre, i cadascuna de les representacions que han passat en esta edició pel Vila de Mislata, són el millor pin parental per a acabar amb la intolerància, amb la falta de respecte, amb la censura i amb la privació de llibertat”.

El Vila de Mislata va entregar també premis al millor actor (Xavi Lauder, d’Àgora-Teatre), millor actor de repartiment (per al col·lectiu d'actors del grup Arrel-Teatre), millor actriu (Iolanda Ros, de L’Alqueria-Teatre), millor actriu de repartiment (per al col·lectiu d'actrius del grup Arrel-Teatre), millor direcció (Ramón Moreno, d’Arrel-Teatre) i els premis “Matíes Ruiz” a l'ús de la llengua i la dicció (Àgora-Teatre), i el “Nemesio Batres” a la millor estètica de conjunt (Arrel-Teatre).

El jurat, compost per Paco Alcón, José Vicente Peiró, Rebeca Izquierdo, José Montesinos i María José Soler, va tornar a donar prestigi al certamen.

Destacats