25n
25N
25N

El guanyador del Goya Abdelatif Hwidar conta una nova història entre raïls

El guanyador del Goya Abdelatif Hwidar conta una nova història entre raïls
31/10/2017 -

“Coincidència no buscada però igualment màgica”, així resumeix el premiat director de Ceuta, Abdelatif Hwidar, la casualitat que just 10 anys després del rodatge de “Salvador, història d’un miracle quotidià”, haja arrancat la producció d’un altre curtmetratge l’acció del qual transcorre també a l’interior d’un vagó.

Encara no disposa de títol, però el nou curt del guanyador d’un Goya Abdelatif Hwidar ha sigut factible gràcies a l’impuls de la Regidoria d’Igualtat i del centre d’innovació Las Naves. Com és conegut, és objectiu fundacional d’aquest centre apostar per la innovació tenint a les persones com a epicentre. La de Hwidar posa en la palestra temes tan candents com la igualtat de gènere, des d’una perspectiva fresca i provocadora. “Encara queda molt per fer en justícia de gènere i el sector de la creació hem d’aportar el nostre granet d’arena per a generar reflexions individuals i, en definitiva, debat social”, apunta el cineasta.

Encara que l’obra que li va valdre el Goya al millor curtmetratge girava entorn de l’atemptat de l’11- M i aquesta nova història gens té a veure, la veritat és que hi ha diversos trets comuns. A més de repetir espai, també està l’ingredient comú de la provocació. El director ho resumeix així: “en aquest curt també armem el guió amb la intenció de remoure la consciència de l’espectador”. Encara que aquesta vegada, el premiat realitzador es val d’un humor negre però subtil.

Aprofundint de nou en les coincidències de l’actual projecte amb el qual va guanyar el Goya en 2008, de nou els Tallers de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana han sigut el set triat per a rodar aquesta història. Si en el seu moment va ser l’interior d’un tren de rodalia, aquesta vegada l’acció es desenvolupa a l’interior d’un metre. Hwidar assegura que la protagonista no callarà davant una d’aqueixes injustes quotidianitats que, per costum, solem acceptar sense dir res”.

Més coincidències: la cinta estarà muntada per al 25 de novembre coincidint amb la celebració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona. La productora valenciana La Marmota Insomne produeix aquest curtmetratge que ha comptat amb un equip de 60 professionals, la majoria de València, entre els quals destaquen l’actriu protagonista Clara de Lluna i l’actor protagonista Marque Hortes. El guió parteix d’una idea original de Chon González i està elaborat per González i Hwidar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =