25n
25N
25N

Un treball sobre el ferrocarril a Paiporta guanya la segona Edició del Premi d’Estudis Locals

Rubén García, autor de l’estudi, analitza com va afectar l’arribada de la industrialització a Paiporta a través del ferrocarril

Un treball sobre el ferrocarril a Paiporta  guanya la segona Edició del Premi d’Estudis Locals
27/01/2020 -

La segona edició del Premi d’Estudis Locals de Paiporta ja té treball guanyador. Aquest dilluns s’ha donat a conéixer el nom guardonat. Rubén García Albalat, amb “L’arribada de la industrialització. El ferrocarril a Paiporta” és el seu autor.

El jurat de selecció, encarregat d’avaluar els treballs presentats en aquesta convocatòria ha estat conformat pel biòleg i guanyador de la passada edició del Premi d’Estudis Locals, Simón Fos; Héctor Moreno, enginyer agrònom de la Universitat Politècnica de València, i la directora del Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferris March, Clara Isabel Pérez.

El premi, amb una dotació econòmica de 2.000 €, inclou la publicació del treball en el període d’un any. García Albalat rebrà ara 1.000 euros i, a la finalització de l’estudi, una vegada es comprove la correcta realització d’aquest, se li entregarà la resta del premi.

L’estudi analitza l’era del ferrocarril i la seua aparició en la història valenciana a mitjans del segle XIX com a un dels factors fonamentals i decisius que impulsaren el desenvolupament econòmic valencià i la seua industrialització, així com el desenvolupament de Paiporta.

Fa ja més de 125 anys s’obria “El Trenet”, una línia que unia València a Vilanova de Castelló destinada, en un principi, al transport de mercaderies, amb parada a Paiporta, que va tindre un gran impacte, de manera col·lateral, en el transport de viatgers. Paiportinos y paiportinas a poc a poc van fer d’aquell transport revolucionari quelcom quotidià per a d’ells. Així doncs, el treball de García Albalat se centrarà en la posada en valor del ferrocarril i la seua necessària preservació com a conjunt patrimonial històric.

Alguns dels criteris de valoració del jurat per als diferents treballs presentats han sigut l’originalitat i interés del tema, la claredat en el plantejament dels objectius, la idoneïtat de la metodologia, l’estructura, bibliografia citada i un ús adequat de la llengua quant a correcció ortogràfica i gramatical.

El Premi d’Estudis Locals de Paiporta és una iniciativa de la Regidoria de Transparència, Comunicació i Participació Ciutadana que té com a objectiu promoure i estimular la realització d’estudis sobre la realitat local en diferents àmbits i moments històrics, i publicar aquests treballs per al coneixement general de la ciutadania.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 4 =

bombers
CCCC
bombers