25n
25N
25N

Galiana sobre l'elecció de València com a finalista: "és una alegria molt gran, sobretot, sent la primera vegada que ens presentem"

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, celebra que València hi haja sigut seleccionada com a finalista per a ser la Capital Europea de la Innovació 2020

Galiana sobre l'elecció de València com a finalista: "és una alegria molt gran, sobretot, sent la primera vegada que ens presentem"
14/09/2020 -

La ciutat de València es cola entre els finalistes de les millors ciutats innovadores d’Europa. A esperes de conéixer qui serà el guanyador d’aquesta edició, València ja ha sigut reconeguda com una de les 6 millors ciutats innovadores d’Europa, per la Comissió Europea, amb un premi de 100.000 euros. La Capital del Túria encara podria ser la Capital Europea de la Innovació 2020 a la fi del mes de setembre, quan es coneixerà quina de les finalistes és la que ostenta el títol i gana el premi d’1 milió d’euros per a invertir en accions d’innovació social i urbana. Carlos Galiana, regidor de cultura Festiva, res més conéixer la notícia va expressar la seua emoció: “És una alegria molt gran, sobretot, sent la primera vegada que ens presentem”.

“És una candidatura que vàrem presentar amb el suport d’altres grups parlamentaris com el PP i Ciudadanos, i açò ens posa molt contents a tots”, celebra Carlos Galiana.

La resta de finalistes seleccionats entre les 6 millors d’Europa són Viena (Àustria), Cluj-Napoca (Romania), Espoo (Finlàndia), Helsingborg (Suècia) i Lovaina (Bèlgica). La Comissió anunciarà el guanyador i els finalistes de Capital Europea de la Innovació 2020 en els Dies Europeus d’Investigació i Innovació que se celebraran del 22 al 24 de setembre de 2020. És una alegria molt gran perquè la competència hi era molt forta: “fins i tot, Milà, per exemple, s’ha quedat fora”, recorda Galiana.

I és que ser seleccionada com a finalista és un reconeixement molt gran. “Arribar als sis finalistes ja suposa recollir 100.000 euros per a invertir en innovació, el que serà molt importat per a València”. Per això, la notícia ha sigut rebuda amb molt de goig al govern valencià: “l’equip està molt content per aquesta decisió. És una candidatura que vàrem presentar amb el suport d’altres grups parlamentaris com el PP i Ciudadanos, i açò ens posa molt contents a tots”, celebra el regidor. A pesar que a finals de setembre se celebrarà un congrés on se sabran els guanyadors, “arribar fins ací ja és un premi molt gran” ha destacat.

Els premis han sigut finançats per Horizon 2020, el programa d’investigació i innovació de la Unió Europea, que amb el seu premi reconeix a les ciutats europees que desenvolupen vibrants ecosistemes d’innovació per a abordar els desafiaments públics i millorar la vida de les persones. “El projecte Missions 2020 encaixa molt amb Horizon 2020, per això, València serà una de les primeres ciutats europees que quan la Unió Europea done subvencions per suportar la innovació ja tinga adaptades les bases necessàries”, explica Galiana.

Tot i que arribar als sis finalistes ja és un premi, Galiana ressalta la sorpresa d’aquest reconeixement: “No hem presentat una infraestructura ja feta, o un edifici intel·ligent, sinó que hem presentat la teoria del que volem ser d’ací a 10 anys”, avança el regidor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + set =