25n
25N
25N

Galiana aposta per celebrar la Cavalcada de Reis: "Tindrà les seues limitacions. Hem de veure quina fórmula hi ha"

Galiana aposta per celebrar la Cavalcada de Reis: "Tindrà les seues limitacions. Hem de veure quina fórmula hi ha"
22/10/2020 -

El regidor de Comerç i Cultura Festiva a València, Carlos Galiana, ha apostat per celebrar a la ciutat, amb “les limitacions” i les mesures sanitàries que siguen necessàries per la Covid-19, la Cavalcada de Reis aquest Nadal.

Així, l’ha indicat, en una entrevista a Europa Press, que el seu equip treballa en un pla que recull aquesta idea. “La idea és que siga com una cavalcada”, ha asseverat, encara que ha precisat que la seua proposta ha de rebre el vistiplau de l’administració autonòmica per a tirar avant.

“Tenim un pla molt clar que volem presentar a la conselleria quan puguem. Tenim molt clar un pla que crec que compleix amb totes les mesures sanitàries però ens han de donar l’ok”, ha afirmat Galiana.

L’edil ha agregat, com va apuntar respecte a la seua idea de celebrar les Falles de 2021, que si eixa proposta no s’accepta “es farà un pla B, un C o tots els que facen falta” perquè eixe acte puga tindre lloc.

“Anirem veient. Cal veure-ho tot: les mesures de seguretat, com entra la gent, com es controla l’aforament, les separacions”, ha declarat. “Crec que no podrem tirar caramels. Potser, confeti o fer alguna cosa perquè hi haja llum i color. Perquè els xiquets vegen als Reis Mags. Tindrà les seues limitacions. Volem veure quina fórmula hi ha per a col·locar al públic i tindre’l controlat”, ha agregat.

El titular de Cultura Festiva ha manifestat que “els Reis vindran sí o sí” i ha advocat per “llançar el missatge als xiquets que els Reis vindran encara que hi haja pandèmia. “Com vindran, no ho sé. No sé si en carrossa com tots els anys, si en un vídeo”, ha exposat.

Carlos Galiana ha considerat que “cal dir a la gent que tindrem Reis”, també pensant en el comerç. Ha destacat que “el 30 o 40 per cent de les seues vendes” es produeix per Nadal i ha advocat per animar a la gent a realitzar les seues compres als establiments de la ciutat. “No és opció que es quede a la seua casa comprant. Si ens quedem a casa i comencem a comprar per internet, és la ruïna total”, ha ressaltat.

En aquesta línia, ha considerat “important” transmetre, dins d’una pandèmia, alegria per al comerç” i ha assenyalat que si no es tancaran negocis. “La campanya de Nadal és importantíssima”, ha insistit.

“CONFIANÇA, TRANQUIL·LITAT I FUTUR”

“Eixa part del Nadal, de la il·lusió, associada al consum, hem d’activar-la i potenciar-la d’una manera o una altra”, ha opinat. Galiana ha considerat que “el comerç necessita confiança, tranquil·litat i perspectives de futur perquè si no la gent no compra”.

El responsable municipal ha destacat que eixa és “la preocupació” dels comerciants i ha plantejat que “una bateria de notícies negatives tots els dies al final porta al consumidor a perdre la confiança i a esperar temps millors”.

El també responsable de Comerç ha indicat que el pla que té “ja planificat i treballat és per a la cavalcada de Reis”, al mateix temps que ha apuntat que per a la resta d’esdeveniments relacionats amb el Nadal “continuem treballant”.

Galiana ha explicat que la pista de gel i la resta d’instal·lacions que es munten a la Plaça de l’Ajuntament amb motiu d’aquestes festes és una iniciativa dels comerciants del centre en la que “estan treballant” i que, “en principi, va avant amb totes les restriccions i mesures de seguretat” per la Covid-19.

El regidor ha afegit que des del seu departament es treballa, d’altra banda, “en el tema d’il·luminació” de carrers i en activitats com la recollida de les cartes de Reis dels menors pels barris.

“NIT DE CAP D’ANY SERÀ INVIABLE”

D’altra banda, Carlos Galiana ha subratllat que altres esdeveniments que en els últims anys s’han celebrat a València durant les festes nadalenques no es podran realitzar i ha citat la festa de Nit de cap d’any a la Plaça de l’Ajuntament.

“Nit de cap d’any serà inviable. Això ho tenim clar. Si l’oci nocturn i les discoteques estan tancats, no muntaré ací una macrodiscoteca. Això ho tinc clar”, ha dit. No obstant això, ha assenyalat que per a rebre l’Any Nou es pensarà en alguna proposta.

“Alguna cosa farem com a Ajuntament per a Nit de cap d’any però, en cap cas, serà estar en la plaça com altres anys. Hi ha coses que són òbvies i sé que això no el puc fer”, ha insistit l’edil, que ha esmentat com a possibilitats “il·luminar la façana” del consistori o “fer un vídeo”. “Estem mirant quines opcions tenim. Hem de reinventar-nos en tots els aspectes”, ha assegurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 6 =