Més de cent "imparables" treballadors amb Síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, premiats per la seua trajectòria

Més de cent "imparables" treballadors amb Síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, premiats per la seua trajectòria
31/05/2019 -

La Fundació Asindown ha celebrat aquest divendres la Gala Imparables, un acte de reconeixement a les més de cent persones amb Síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, que estan treballant en l’actualitat.

La coordinadora de l’àrea d’ús d’Asindown, Teresa Miedes, ha explicat que la situació laboral per a les persones d’aquest col·lectiu és complicada i a vegades “repleta d’obstacles”. “Per això els diem imparables, perquè demostren que no es donen per vençuts i lluiten per aconseguir una meta, que posseeixen una disciplina exemplar, que no es detenen davant obstacles”, ha indicat en un comunicat.

La trajectòria laboral dels usuaris d’Asindown, en aquesta ocasió, s’ha dividit en set categories diferents, realçant les capacitats que caracteritzen als usuaris de la fundació i que “fan del seu treball una manera peculiar d’aconseguir objectius i impacte positivament en el seu entorn”, ha assegurat Miedes.

La secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, ha ressaltat l’impacte d’aquest tipus d’esdeveniments per a fer història. “La Gala Imparables trenca amb estereotips i posa en valor per a tota la societat les capacitats d’aquest col·lectiu, és una responsabilitat col·lectiva donar suport a la inclusió”, ha assenyalat.

Les classificacions dels guardonats s’han diferenciat entre ‘La saviesa de l’expert’, ‘L’esforç de la superació’, ‘El valor de la companyonia’ i ‘Passió del principiant’, categoria en la qual l’artista Sole Gímenez s’ha emocionat al·ludint “a l’exemple de passió que són els xics i xiques d’Asindown”.

Les categories continuaven amb ‘El repartiment de somriures’, ‘La trajectòria laboral’ i ‘La rigorositat de la constància’, aquesta última ha sigut atorgada pel CEO d’Azulthermal, Pedro Villanueva, en representació de totes les empreses que aposten per la inclusió laboral al costat d’Asindown.

“Les empreses ens enfrontem a la irrupció de la tecnologia i solo aquelles que siguen capaços d’humanitzar els processos seran reeixides, per això us necessitem, perquè genereu impactes positius en l’entorn laboral”, ha indicat.

El gerent d’Asindown, Manuel Campos, ha ressaltat la importància de la inclusió laboral com a reflex del ‘leimotiv’ de la fundació, una plena inclusió social de les persones amb diversitat funcional.

“La discapacitat és molt cara, perquè necessita d’un gran suport constant al llarg de totes les etapes de la vida”, ha manifestat, abans de destacar el paper de les empreses valencianes. “Necessitem que continueu apostant per nosaltres i que ens ajudeu a crear una xarxa d’empreses cada vegada major que aposte per la inclusió laboral”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 16 =

sagunt a escena 2019
turismo salou