25n
25N
25N

La consellera Gabriela Bravo visita els jutjats de Sueca

La consellera Gabriela Bravo visita els jutjats de Sueca
11/12/2019 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i la directora general de Justícia, Verónica López, han visitat este matí els jutjats de Sueca per a reunir-se amb l’alcalde, Dimas Vázquez; el regidor d’urbanisme, Fernando Franco; la jutge degana de la seu judicial, Cristina García; jutges i lletrats, i representants del Col·legi d’Advocats, a fi de conéixer de primera mà les necessitats del personal que treballa en l’Administració de Justícia.

Després de la trobada, Gabriela Bravo ha anunciat que “a mitjà termini, Sueca comptarà amb un Palau de Justícia que acabe amb la dispersió dels jutjats i integre tots els serveis, l’oficina d’atenció a les víctimes o les unitats de valoració. Que tots els professionals puguen realitzar les seues funcions en una seu única”.

Després de paralitzar-se el projecte fa anys per una sèrie de dificultats, Conselleria i Ajuntament el reprenen de nou amb el convenciment que, com més prompte millor, Sueca disposarà d’una Ciutat de la Justícia que, al mateix temps, albergarà la nova caserna de la Guàrdia Civil. “El full de ruta a seguir ara és la d’accelerar els tràmits perquè els terrenys previstos per a esta construcció, dins del nostre Pla General, estiguen llestos el més prompte possible. Treballarem conjuntament amb la Conselleria per a agilitar este projecte d’urbanització”, ha manifestat l‘alcalde de Sueca, Dimas Vázquez. A més, ha mostrat la seua satisfacció davant la predisposició mostrada per la consellera d’iniciar el projecte el més prompte possible. “El que hem acordat ja és que els tècnics de la Conselleria es posaran en contacte amb els tècnics municipals per a valorar el lloc i per a treballar conjuntament a fi que, en la mesura que siga possible, la Conselleria puga iniciar ja els tràmits per a la licitació de direcció d’obra i projecte bàsic mentre es va condicionant i urbanitzant la zona”, ha assenyalat la consellera.

Mentre arriba el nou Palau de Justícia, Bravo ha anunciat també que, des de la Conselleria, es buscaran de manera prioritària solucions per a millorar les condicions laborals, ambientals i de privacitat, tant de víctimes com de detinguts, del Jutjat número 5 de Sueca. “Treballarem en col·laboració amb l’Ajuntament per a facilitar i buscar un lloc nou que puguem condicionar on puguen treballar en les condicions bàsiques que qualsevol servei públic ha de prestar”, ha explicat Bravo.

Pel que fa a la necessitat actual de la creació d’un jutjat que atenga en exclusivitat casos de violència de gènere, la consellera s’ha mostrat “molt reivindicativa” en esta qüestió, “crec que la violència de gènere s’ha de conéixer de manera exclusiva per jutjats que es dediquen únicament a esta matèria. La gravetat que estem vivint en estos moments exigeix que hi haja una jurisdicció i una fiscalia especialitzades per a treballar també en la lluita contra la violència de gènere, i això obliga al fet que s’incremente el nombre de jutjats exclusius de violència de gènere. És una prioritat i, si volem complir amb el Pacte d’Estat, esta hauria de ser una de les primeres mesures que s’haurien de posar en marxa”, ha insistit Bravo.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 10 =

art en blanc