25n
25N
25N

El Gabinet de Normalització Lingüística de València ofereix propostes per a celebrar el Dia del Llibre

Luisa Notario ha posat en valor que des de l’inici de la pandèmia el GNL ha incrementat la seua presència en xarxes per garantir la promoció del valencià

El Gabinet de Normalització Lingüística de València ofereix propostes per a celebrar el Dia del Llibre
22/04/2020 -

L’Ajuntament de València, a través del Gabinet de Normalització Lingüística (GNL), ha dissenyat tot un seguit de propostes per celebrar el Dia del Llibre i continuar promocionant l’ús del valencià. Aquestes activitats s’emmarquen en un context definit per la conjuntura sanitària actual, que ha provocat un increment notable de la presència del GNL en les xarxes socials per poder dur a terme les seues funcions.

“El confinament per la crisi ha deixat moltes persones sense poder accedir als continguts culturals i educatius en valencià que de normal oferim des de les institucions i per això en aquest període el personal del GNL continua oferint les seues activitats de promoció lingüística, amb una intensificació de la seua presència en xarxes per a oferir continguts i materials diversos que dinamitzen l’ús del valencià, com ara tota l’oferta per celebrar el Dia del Llibre amb iniciatives d’escriptura literària i creativa, tallers de lectura o, fins i tot, llistes de música en Spotify”, ha destacat la regidora de Recursos de l’Ajuntament, Luisa Notario.

Les diverses propostes s’han iniciat amb un ‘Lletra’n’xarxa’ sobre l’escriptura literària a la qual hui s’ha unit una sopa de lletres temàtica sobre les parts del llibre. Demà dijous el GNL llançarà les targetes “Què llig el GNL?” per a demanar què estan llegint les persones que el segueixen en xarxes socials i fomentar la lectura en valencià. A més, també s’hi incorporarà un vídeo en col·laboració amb Escola Valenciana (Vicent Camps llegirà un text de Carme Miquel); tallers de lectura amb la Universitat Popular i algunes biblioteques (a banda de gravacions amb alumnat amb textos de Carmelina Sánchez Cutillas i Maria Beneito que seran compartits a les xarxes socials del gabinet); i es llançarà per últim un microrelat per a fomentar l’escriptura creativa en xarxes socials.

Notario ha agraït l’esforç del personal del GNL per adaptar-se a la situació actual i continuar desenvolupant alhora les seues tasques d’assessorament lingüístic, promoció lingüística i altres d’administratives i de gestió. A més, ha fet una crida perquè la ciutadania puga accedir a l’oferta amb motiu de la celebració del Dia del Llibre a través de les xarxes socials Facebook [GNLVLC], Instagram [@gnlvlc], YouTube [GNL València] i Spotify (GNLVLC) així com l’aplicació de WhatsApp. Des del 16 de març, entre el material distribuït hi ha continguts literaris (com ara vídeos sobre la poesia de Vicent Andrés Estellés o l’estudi i gravació de la lectura dramatitzada de l’obra teatral de Rodolf Sirera ‘El verí del teatre’, entre altres). També hi ha hagut activitats per a grups de biblioteques municipals i de centres de la Universitat Popular i s’han dissenyat les llistes de difusió en Spotify ‘Tot anirà bé’ i ‘Relax i calma en valencià’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =