L'antic varador es convertirà en el futur Museu de la Mar

Guardar

presidente- Diputación
presidente- Diputación

L'Ajuntament de València i la Diputació han acordat la rehabilitació de l'antic varador, que se sufragarà amb fons de la Diputació, per convertir-lo en el centre base del futur Museu de la Mar. L'alcalde Joan Ribó ha anunciat aquest acord després de reunir-se per primera volta amb Toni Gaspar com a president de la Diputació. D'altra banda, les dues administracions estudien la possibilitat que la Institució Alfons el Magnànim s'ubique en Sant Vicent de la Roqueta.

«Hi ha un compromís per part de les dues administracions, Ajuntament i Diputació de València, de treballar en la restauració del varador. Pel que fa a l'altre centre que conforma el Museu de la Mar, la Casa dels Bous, en aquests moments ja està en fase de rehabilitació», ha explicat l'alcalde, qui ha dit que "València vol mirar al mar amb aquesta important dotació cultural».

L'alcalde ha recordat que el Museu de la Mar és un projecte conjunt de l'Ajuntament, la Diputació, la Generalitat i l'Autoritat Portuària, i «estava pendent d'una decisió del Consell d'Administració de la Marina per passar de ser un centre de restauració a un centre cultural, una qüestió que ja s'ha resolt».

D'altra banda, Ribó i Gaspar han explicat que estudien la possibilitat d'ubicar la Institució d'Alfons el Magnànim en Sant Vicent de la Roqueta. El Ple de l'Ajuntament va aprovar el passat mes de febrer l'execució del projecte integral d'excavació arqueològica per destinar el monestir a usos culturals.

VENDA DE BOUS DEL SALER

Durant l'encontre també s'ha avançat en la cessió gratuïta, per part de la Diputació, de la parcel·la de l'antiga Venta de Bous del Saler a l'Ajuntament, per tal que s'integre en el parc natural de l'Albufera . El consistori va cedir a la Diputació aquesta parcel·la l'any 1967 perquè guardara els bous de la plaça i actualment es troba en una situació d'abandó i deteriorament. Des del punt de vista ambiental, este terreny forma part de l'ecosistema de mallades o depressió interdunar de la Devesa.

PLANTEJAMENT DE LA PLAÇA DE BOUS

Un altre assumpte que s'ha abordat durant la reunió ha sigut el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (PEPRI) de la plaça de Bous. Toni Gaspar ha detallat: «Quan es va fer la reforma de la plaça de Bous fa uns 50 anys, es va quedar al mig el passatge Doctor Serra. L'arquitecte Peñín va dissenyar en 2009 una actuació urbanística, la qual contemplava enderrocar el Museu Taurí i les parets altes que no deixen veure la plaça. Donarem un impuls a aquest projecte, el qual permetrà acollir les instal·lacions necessàries perquè la plaça continue fent de fòrum cultural i, sobretot, veure amb esplendor la plaça de bous de Monleón».

SUPORT AL WEB SUMMIT

Ribó i Gaspar han parlat igualment de la candidatura de València per ser seu de la pròxima celebració de la Web Summit 2019, la major conferència de noves tecnologies que se celebra a Europa. «En cas que aconseguim que la Web Summit arribe a València, es necessitarà l'ajuda de Gandia, de Sagunt, de tots els pobles de l'Horta Sud, per qüestions d'allotjament, entre altres assumptes, per això és clau també la implicació de la Diputació», ha puntualitzat l'alcalde, qui ahir va enviar una carta al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per explicar-li la importància d'aquest esdeveniment per a la ciutat.
Destacats