caixa popular

El futur corredor verd de Benicalap

La Ciutat de l’Artista Faller es convertirà en una de les principals destinacions turístiques

El futur corredor verd de Benicalap
05/02/2018 -

Benicalap, un dels barris oblidats de València, torna a cobrar el protagonisme que es mereix. I és que gràcies al projecte Grow Green, finançat pel programa europeu H2020, s’invertiran al voltant de 3,8 milions d’euros durant cinc anys, amb l’objectiu de desenvolupar un projecte basat en la naturalesa i en la sostenibilitat per a donar resposta al canvi climàtic. Així, des de l’Ajuntament de València ja han dissenyat el que serà el futur corredor verd de Benicalap.

Entre les accions que es duran a terme en aquest barri valencià, sens dubte, destaquen la creació de nous espais verds, que connectaran l’horta amb la ciutat; l’execució dels famosos jardins verticals; la instal·lació de noves fórmules de ventilació natural induïda; la planificació d’un corredor verd-blau en el districte de la Ciutat Fallera; així com la creació de punts de trobada entre productors i consumidors per a potenciar els productes de proximitat valencians.

No obstant això, el projecte Grow Green també té molt present la mobilitat sostenible. En aquest sentit, el projecte valora la possibilitat d’ampliar les zones per als vianants, mentre es construeixen nous aparcaments per a vehicles per a compensar aquesta pèrdua d’espai. Així mateix, entre algunes de les actuacions més destacades també es troben millorar les instal·lacions esportives o recuperar elements patrimonials tan característics del barri com l’alqueria de la Torre o el Casino de l’Americà.

I, Què ocorrerà amb la famosa Ciutat de l’Artista Faller? Doncs que es convertirà en tot un districte cultural per a potenciar la zona com una destinació turística. D’aquesta manera, i a més de fitar les naus relacionades amb les Falles, s’obriran accessos directes des de la Ronda Nord cap a les naus, i es crearan vies per als vianants i per a vehicles no motoritzats, amb l’objectiu no solament d’ampliar l’espai de treball dels artistes, sinó també per a habilitar, en el carrer, zones perquè treballen els artistes fallers.

S’accelera l’ampliació del Parc de Benicalap

El projecte Grow Green planteja la necessitat d’accelerar l’ampliació d’aquest parc per a completar aquesta nova zona urbana. Per això, s’invertirà en la creació del bosc urbà amb la construcció d’un sistema de drenatge sostenible, que permeta aprofitar l’aigua de pluja per al reg o el manteniment del bosc.

Per descomptat, dins de l’ampliació del Parc de Benicalap es contempla la regeneració de l’alqueria de la Torre, que es planteja la possibilitat que albergue un restaurant i una cafeteria, a manera d’aparador gastronòmic dels productes de l’horta valenciana. Així mateix, també s’inclou la rehabilitació de l’alqueria del Moro, que acollirà un centre d’interpretació de l’horta.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 16 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris