25n
25N
25N

El futur Centre d'Acolliment d'Animals, un espai de luxe amb zones verdes i vistes a l'horta

Aquest Centre d’Acolliment d’Animals també comptarà amb espais per a xarrades i tallers de conscienciació

El futur Centre d'Acolliment d'Animals, un espai de luxe amb zones verdes i vistes a l'horta
14/01/2019 -

València comptarà amb un nou centre d’animals abandonats punter, que es construirà en una parcel·la al costat del terme municipal de Tavernes Blanques. Amb l’objectiu de descongestionar el centre de Benimàmet, que ja ha arribat al seu límit d’acolliment, des de la regidoria de Benestar Animal, encapçalada per Glòria Tello, han apostat per la creació de centres més humanitzats, i en els quals els animals viuran en una espècie de residència de luxe amb totes les comoditats possibles perquè, en paraules de Tello, “els animals que han sigut abandonats, que ja han patit suficient desgràcia, no hagen de viure, damunt, en unes instal·lacions insuficients”.

Per aquest motiu, el Centre d’Acolliment d’Animals Abandonats de l’Horta de València s’ha projectat, al costat del grup d’arquitectes Mallar, com un espai obert, de 2.000 metres quadrats aproximadament, en el qual gossos i gats es trobaran en espais completament diferenciats i, el més important, adaptats a les seues necessitats.

Així, aquest centre pioner, que tindrà una capacitat per a un mínim de 115 gossos i 104 gats, amb possibilitat d’acollir més, estarà dividit en tres plantes. La planta baixa estarà reservada per als gossos, que es distribuiran en quatre pavellons, un d’ells reservat per a animals en quarantena o en situació d’aïllament, i comptaran amb amplis jardins i espais d’esplai i socialització.

Centro Acogida Animales Tavernes Blanques

L’última planta de la construcció es reservarà a l’estada dels felins amb un espai envidrat per a atendre les necessitats visuals i sensorials dels gats, que podran gaudir de les vistes a l’horta valenciana i, com en el cas dels gossos, amb una zona per als casos d’aïllaments o quarantena.

I és que aquest nou Centre d’Acolliment ha sigut pensat per a crear el mínim estrés als animals, així com atendre totes les seues necessitats. Per això, no solament comptarà amb instal·lacions mèdiques, sinó que l’edifici comptarà amb un aïllament tèrmic i acústic per a reduir qualsevol tipus d’alteració en els animals.

Centro Acogida Animales Tavernes Blanques

Finalment, aquest centre també ha posat el focus d’atenció en la necessitat de conscienciar a la ciutadania de la responsabilitat que comporta afegir un membre més a la família. Per això, i a més de les múltiples campanyes de conscienciació llançades per l’Ajuntament de València, gràcies a les quals s’ha aconseguit augmentar el nombre d’adopcions, la primera planta de l’edifici es destinarà a xarrades per a escolars, però també a conferències i tallers obertes al públic per a intentar frenar el nombre tan elevat d’animals abandonats cada any.

Encara no hi ha data de construcció d’aquest nou Centre d’Acolliment d’Animals, que serà completament visitable. No obstant això, Tello ha posat de manifest la prioritat que té aquest projecte, i ha deixat clar que la seua intenció és “donar-li la màxima velocitat als tràmits previs a la seua construcció”. Una vegada superats els passos inicials, les obres tindran una durada de 12 i 15 mesos. El pressupost és d’1,4 milions d’euros.

Més projectes a la vista

Glòria Tello ha recordat que l’eixida del Pla d’Ajust de l’Ajuntament de València ha obert el camí per a poder dur a terme aquest tipus de projectes mancomunats, com el del terme municipal de Torrent, on ja s’ha adquirit una parcel·la de 13.000 metres quadrats per a dur a terme la construcció d’unes instal·lacions de major dimensió.

Així mateix, ha informat del treball que s’està realitzant per a crear un Consorci de Benestar Animal, juntament amb Torrent, i del qual l’Ajuntament de l’Eliana ja s’ha interessat per a evitar que “els animals acaben en gosseres on els sacrifiquen en 15 dies”. Per aquest motiu, ha sigut contundent quan ha explicat que el futur Centre d’Acolliment d’Animals de la zona Nord també mantindrà “la política de sacrifici zero”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + huit =