caixa popular

L'Ajuntament es compromet perquè la futura urbanització de Benimaclet reculla el sentir del veïnat

L'Ajuntament es compromet perquè la futura urbanització de Benimaclet reculla el sentir del veïnat
19/06/2017 -

L’Ajuntament de València i les universitats públiques de la ciutat han donat hui el seu suport a la proposta ciutadana per a desenvolupar urbanísticament Benimaclet, com un barri més verd i més sostenible, amb espais públics de qualitat i integrats amb l’horta. Així ho ha manifestat hui l’alcalde Joan Ribó, en conéixer aquesta proposta que ha sigut fruit d’un concurs d’idees i d’un procés participatiu, impulsat per la regidoria de Participació Ciutadana, amb el qual els veïns i veïnes d’aquesta zona han fet saber el seu sentir.

Aquesta proposta, que tal com ha destacat l’alcalde “s’ha elaborat amb la col·laboració de tots els actors del barri”, planteja, entre altres mesures, concentrar l’edificabilitat prevista en els extrems de Benimaclet, per tal de respectar l’horta que s’endinsa per aquesta zona en la ciutat. A més, reivindica nous equipaments públics, oberts a la ciutadania, i al paratge natural.

Durant la presentació d’aquest projecte, que ha tingut lloc al saló de Cristall de l’Ajuntament, amb la presència del govern municipal i dels rectors de la Universitat Politècnica i la Universitat de València, Francisco Mora i Esteban Morcillo, respectivament, l’alcalde ha ressaltat el caràcter “coral” de la proposta que es fa ressò de les reivindicacions i necessitats del veïnat, la implicació entusiasta i desinteressada dels professionals, el suport ferm i solvent de les universitats i de les delegacions municipals d’urbanisme i de participació ciutadana abocades a l’objectiu comú de millorar la vida en un dels nostres barris més emblemàtics”.

“Participar és més que al·legar, i aquest és un exemple d’una nova forma de fer política i de plantejar urbanísticament la ciutat”, ha conclòs Ribó. Tot reconeixent la “complexitat” de l’assumpte, l’alcalde ja ha avançat que caldrà consensuar alguns plantejaments. En la mateixa línia s’ha manifestat el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, qui ha reconegut “l’esforç de la proposta que ha arreplegat alguns plantejaments urbanístics que condiciona l’ordenació vigent i ha recordat la situació jurídica d’aquest pla que està pendent de resolució judicial.

“Ens trobem davant un dels programes pendents en sòl urbanitzable més antics de la ciutat. Durant més de dues dècades, l’anterior equip de govern ha sigut incapaç de gestionar. En aquests moments, l’Ajuntament està pendent de la resolució del conflicte judicial en relació a la titularitat de l’agent urbanitzador. I agraïm que a través del procés participatiu s’hagen presentat propostes per al PAI Benimaclet Est, amb unes aportacions que des de la delegació es farà el possible per a atendre-les, una vegada s’hagen avaluat la viabilitat tècnica i jurídica de les mateixes”.

Per la seua banda, el regidor de Participació Ciutadana, Jordi Peris, ha destacat el caràcter “pioner i innovador “de la iniciativa que hui s’ha presentat, i que arreplega el que, en un principi, va impulsar el veïnat del barri amb el suport de les dues universitats públiques de la ciutat i que l’Ajuntament ha impulsat “com a estratègia participativa”.

A l’acte de presentació també han participat el portaveu de l’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet, Antonio Pérez, qui ha defés “la supervivència dels benvolguts horts urbans que habilitaren els ciutadans i ciutadanes i que, en qualsevol cas, han de continuar si o sí”; perquè, com posteriorment ha explicat l’arquitecte i veí del barri, Carles Dolç, “l’horta no és només natura, es tracta també de cultura que cal protegir”.

Per últim, a més d’Arturo Sanz, coordinador de l’equip tècnic que ha desenvolupat aquest projecte “que, en el marc de la capitalitat europea de l’alimentació sostenible, potencia la relació de la ciutat amb l’horta a través de Benimaclet”, han intervingut el rector de la Universitat Politècnica, Francisco Mora, i el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo. Els dos han destacat “la qualitat de les propostes presentades, així com el compromís que comporten, de recuperar el patrimoni sociocultural de la ciutat”.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 2 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC