25n
25N
25N

L'APV dona a conéixer els detalls de la futura terminal de passatgers al Port de València

L'APV dona a conéixer els detalls de la futura terminal de passatgers al Port de València
04/03/2020 -

L’Autoritat Portuària de València (APV) ha donat a conéixer aquest dimecres els detalls de la futura terminal pública de passatgers en el Port de València al costat d’una sèrie d’imatges que simulen com quedarà la infraestructura una vegada construïda.

El passat 25 de febrer, l’APV va convocar el concurs públic per a atorgar una concessió administrativa per a la construcció i explotació de la nova terminal que ocuparà una superfície de 100.000 m² entre el Moll de Ponent i el Moll de l’Espigó del Túria, en la zona anteriorment ocupada per la drassana d’Unió Naval de València.

La concessió s’atorgarà per un termini de 35 anys, prorrogables fins a un màxim de 50 anys i el termini per a presentar oferta finalitza el pròxim 17 d’abril. En el seu conjunt, l’APV calcula que el projecte rondarà els 20 milions d’euros entre inversió pública i privada. El termini de construcció és de dos anys i per al lliurament de terrenys un any més, per la qual cosa de complir-se els temps estaria operativa en 2024.

Atés el plec de bases del concurs, la nova terminal atendrà el trànsit de creuers, les línies regulars amb Balears i Algèria, així com trànsit ro-ro. Per això, haurà de disposar almenys quatre atracades, permetent almenys un d’ells l’atracada d’un creuer de 360 metres d’eslora i un altre d’almenys 250 metres de longitud. Totes les atracades hauran d’estar equipats amb xarxa de subministrament elèctric per als vaixells.

La terminal haurà de ser capaç d’acollir en una mateixa jornada dos vaixells de creuers, un en règim de port base i un altre en règim de trànsit, i dos vaixells tipus ferri/ro-pax, i haurà de garantir l’operativa independent dels passatgers de creuers i els passatgers de línies regulars.

El plec contempla també un edifici per a la recepció de passatgers proveït de hall d’entrada, àrea per a depòsit d’equipatges, control de seguretat equipat amb raigs X i arcs detectors de metalls, espai per a duanes i per als cossos i forces de seguretat de l’Estat.

El disseny de la terminal haurà de garantir l’accessibilitat per a les persones de mobilitat reduïda. Pel que respecta als serveis propis, el plec contempla que, com a mínim, proporcione espai per a sanitat, àrea d’espera, passarel·les per a l’accés des del corredor d’embarcament al vaixell i viceversa amb càmeres de seguretat, wi-fi, oficina de turisme, zona de condícies públiques, sala de descans per a la tripulació i àrea de check-in per a les línies de creuer.

Opcionalment, el concessionari podrà proporcionar altres serveis com a oficina per a l’APV, àrea per a grups grans, magatzems, zona VIP, àrea de restauració, zona comercial, vending, caixers, zones de lloguer de vehicles o sala de resos.

En l’àrea exterior, la terminal haurà de comptar amb zona d’aparcament de curta estada amb almenys 100 places, zona d’estacionament per a autobusos i transport col·lectiu amb almenys 10 places, parada de taxis. Així mateix, disposarà d’una zona d’espera per a passatge de línia regular internacional per a l’Operació Pas de l’Estret amb 600 places d’aparcament, zona recreativa infantil i zona de restauració i serveis.

La nova terminal comptarà amb dos accessos independents: el de vehicles pesants que arribaran a través de l’Accés Sud i el de vehicles lleugers que entraran a la terminal pels accessos previstos per la part ciutadana.

L’ordenació de la nova terminal respectarà els quatre elements de l’antiga drassana d’Unió Naval de Llevant catalogats per la Càtedra Demetrio Ribes com a peces de valor històric artístic: el depòsit d’aigua, la graderia de construcció de vaixells, 2 grues que podran ser col·locades en una altra ubicació i la subnau A de la nau III.

En aquest últim cas, l’APV escometrà la rehabilitació de l’estructura, façana i cobertes d’aquest edifici mentre que el concessionari s’ocuparà de la resta de la reforma per a la seua adequació al nou ús previst, respectant l’arquitectura de la nau i la façana oest d’aquesta. Serà un edifici històric i emblemàtic de la València marítima que continuarà prestant servei a la ciutat i a la ciutadania -més de cent anys després de la seua construcció- ara, amb les més modernes tecnologies mediambientals.

PLA MEDIAMBIENTAL

A més del pla de negoci, els licitadors hauran de presentar un pla mediambiental que incloga el compromís d’adopció d’un sistema de gestió ecològica i sostenible, la participació en les iniciatives conjuntes que promoga l’APV, així com un estudi d’avaluació d’impacte ambiental.

Segons el plec, totes les atracades estaran equipats amb xarxa de subministrament elèctric als vaixells atracats; i totes les cobertes i teulades de les edificacions existents hauran d’estar dissenyades per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques. Així mateix, els licitadors hauran de presentar un pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) per a la nova terminal pública de passatgers.

CRITERIS D’ADJUDICACIÓ

Per a l’adjudicació de l’oferta, el plec estableix 45 punts per a l’oferta econòmica i 55 punts per al pla de negoci. En concret, per a l’adjudicació dels punts relatius al pla de negoci, s’atorgaran 15 punts per a l’operativa de la terminal valorant els procediments operatius i l’organització de la terminal, l’ordenació de l’àmbit de la concessió, el projecte bàsic i la integració de la Subnau A de la Nau 3.

Per part seua, l’estratègia general de negoci i el pla de RSC es valoraran amb 5 punts, respectivament. En el cas del pla de RSC, es tindran en compte l’estratègia de govern corporatiu així com les mesures d’igualtat de gènere, conciliació familiar i condicions d’accessibilitat universal.

El Pla Mediambiental aportat pels licitadors permetrà obtenir fins a 20 punts. D’ells, set punts s’atorgaran a les mesures de reducció d’emissions de CO2 equivalents i/o en consum energètic en maquinària, equips i instal·lacions de la terminal; altres set punts s’atorgaran a la proposta amb un major percentatge d’ús d’energia procedent de fonts renovables; i els sis restants s’atorgaran a la proposta amb un major percentatge de maquinària i equips elèctrics o que funcionen amb combustibles alternatius no derivats del petroli. Finalment, l’oferta de tarifes serà valorada amb deu punts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 10 =