25n
25N
25N

València podrà crear nous mercats de venda no sedentària de fruites i verdures de proximitat

València podrà crear nous mercats de venda no sedentària de fruites i verdures de proximitat
23/01/2019 -

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha avançat algunes de les novetats que inclourà la nova ordenança de venda no sedentària de València, que s’aprovarà de manera definitiva d’ací a poc temps. Galiana ha explicat que «s’ha incorporat en el redactat de l’ordenança la venda directa de productes alimentaris per part del productor (o elaborador) provinents del seu propi cultiu (o elaboració)».

L’ordenança determinarà el procediment per a l’obtenció d’autoritzacions, l’organització i supervisió d’aquestes parades, així com les característiques específiques de la producció. En tot cas, queda determinat com a una condició «necessària» que siga producte de proximitat i de venda directa.

Per al regidor Galiana es tracta «d’una nova oportunitat de negoci que donem a les persones que es dediquen al cultiu d’aliments en la nostra horta. Continuem apostant pel producte de quilòmetre zero i donant oportunitats a les persones que es dediquen a l’agricultura en la nostra ciutat».

La idea del regidor és apropar la producció local als veïns de la ciutat i impulsar la venda de productes cultivats directament a l’horta periurbana de València. Aquesta nova possibilitat, a més, permet avançar en la recuperació de la zona de cultius i donar ús a terrenys que estaven inactius.

GARANTIA DE TRAÇABILITAT

Galiana ha detallat que aquestes parades «seran la plataforma ideal per posar en contacte la població productora i consumidora de manera directa, un aspecte que pren especial importància actualment, un moment en què els productors estan desvirtuats i s’han convertit en el paradís de la basta revenda barata de qualsevol producte d’origen incert i garantia inexistent. La venda de producte agrícola, tant fresc com elaborat, venut per qui l’ha produït serà un nou atractiu per als mercats de venda no sedentària».

En eixe sentit, el regidor ha recordat «la bona acollida que tots els anys rep el mercat de productes de proximitat que organitzem a la plaça de l’Ajuntament». I ha advocat per «situar l’horitzó en què un dia una ciutat com la nostra, amb un espai d’horta periurbana, puga alimentar-se dels productes que ací es cultiven i que això supose un factor de dinamització econòmica».

La regidora d’Horta de l’Ajuntament de València, Consol Castillo, ha dit que amb aquesta nova incorporació en l’ordenança de venda no sedentària, «que s’ha treballat de manera conjunta entre les regidories de Comerç i d’Horta avancem en la nostra estratègia per convertir l’horta periurbana en un espai d’oportunitats que impulse el seu cultiu i funcione de cinturó verd de València. Garantim la traçabilitat a través de la venda directa i fem valdre als agricultors i agricultores».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =

museo prehistoria