caixa popular

Fuset valora la "reflexió" de Borrull Socors sobre el faller major i apel·la a l'opinió de presidents i congrés

Fuset valora la "reflexió" de Borrull Socors sobre el faller major i apel·la a l'opinió de presidents i congrés
25/10/2018 -

El regidor de Cultura Festiva en l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha valorat aquest dijous la “reflexió” plantejada per la falla Borrull-Socors respecte a la possibilitat d’obrir la representació de la comissió a homes i dones per igual de manera que el seu màxim representant podria ser faller o fallera major però ha dit que per a estendre aqueix canvi i formalitzar-ho s’ha de tenir en compte l’opinió dels presidents i presidentes de falla i el que es podria acordar si se celebrara un congrés faller.

“Tot el meu respecte cap als fallers i falleres de Borull Socors que han estimat oportú crear aquesta figura, per cent, ja present en una altra comissió com la de Blanqueries i des dels anys 80 en una altra com Telefónica”, ha afirmat el també president de la Junta Central Fallera (JCF).

En aquest sentit, Fuset ha donat “la benvinguda a reflexions que puguen ser positives” i que “d’alguna manera estan dient des d’algunes comissions que es vol anar més ràpidament a l’hora de plantejar determinades qüestions” i ha afirmat que comparteix “la necessitat de plantejar reflexions que ajuden a millorar”.

No obstant això, ha reiterat la conveniència de celebrar un congrés faller per a abordar assumptes com a aquest i ha precisat que “l’assemblea de presidents i presidentes” de falla “ja fa un any va rebutjar” la seua “proposta de convocar” aqueixa trobada.

“Ho va fer de manera aclaparant, amb un 86 per cent. Per tant, no es pot canviar ni una coma sense que els presidents i presidentes ho autoritzen en aqueixa assemblea que ha de convocar un congrés” faller, ha agregat el responsable municipal.

Amb tot, Pere Fuset ha opinat que es tracta de “qüestions diferents”. D’aquesta manera, ha diferenciat que “d’una banda les comissions falleres facen la seua reflexió interna i volen avançar per una determinada línia” i que per una altra es faça “una reflexió col·lectiva que solament els presidents i presidentes poden plantejar en una assemblea com pot ser la que es va fer fa un any i en la qual van decidir no fer aqueix congrés”.

“Caldrà esperar a una altra oportunitat i quan els presidents i presidentes ho estimen oportú es podrà obrir el meló d’aqueix congrés i plantejar aqueixa qüestió o unes altres que també són recurrents com pot ser eliminar l’obligatorietat de la banda per a les dones falleres o qüestions relatives als representants infantils”, ha agregat el regidor.

“NO FAN MAL A NINGÚ”

Pel seu costat, la primera tinent d’alcalde i portaveu socialista en el consistori, Sandra Gómez, ha indicat, preguntada abans del ple celebrat aquest dijous en el consistori per la iniciativa de la falla Borrull Socors, que li sembla “estupend”. Així, ha opinat que “cadascun ha de ser lliure de ser el que vulga ser” i que “cada falla s’organitze com vulga”.

“Aqueixes coses solament sumen, no fan mal a ningú i em sembla fenomenal, la veritat”, ha exposat Gómez, alhora que ha apuntat que “després ja dins del que són les normes de Junta Central Fallera i de com s’organitzen les falles haurà d’haver-hi un altre debat” per a veure “com s’encaixa cada nova iniciativa o figura que va sorgint”.

“Que una falla, des de la llibertat, vulga tenir el seu representant de la festa em sembla que és alguna cosa que fa que les nostres festes siguen més riques”, ha agregat la portaveu socialista.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =