25n
25N
25N

Fuset diu que la rebaixa de l'IVA per a espectacles pirotècnics és "important" i el sector necessita aqueixa reivindicació

Fuset diu que la rebaixa de l'IVA per a espectacles pirotècnics és "important" i el sector necessita aqueixa reivindicació
19/07/2019 -

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, considera que la rebaixa de l’IVA per a espectacles pirotècnics és una qüestió “important” d’un sector “que necessita aquesta reivindicació.

Fuset, que ha presentat aquest divendres la programació de la Gran Nit de la Fira de València, ha celebrat la possibilitat que les Corts Valencianes se sume a la reivindicació de l’Ajuntament de València de la rebaixa de l’IVA cultural per als espectacles pirotècnics “com ja el té el cinema, els espectacles i altres disciplines artístiques”.

Compromís va presentar el dijous en Corts una proposta perquè el Consell inste al Govern d’Espanya a iniciar els treballs i estudis necessaris per a aplicar un tipus d’IVA reduït equivalent al denominat IVA cultural, per a la contractació d’espectacles pirotècnics, “donat el seu caràcter cultural”.

El mes de febrer passat, l’Ajuntament va acordar sol·licitar al Govern central que inicie els treballs per a aplicar un tipus d’IVA reduït, equivalent al denominat ‘IVA Cultural’, per a la contractació d’espectacles pirotècnics, del 21% al 4%.

A través d’una declaració institucional, la corporació va acordar impulsar el reconeixement artístic als espectacles pirotècnics pel seu innegable valor cultural i la creativitat que els professionals de la pirotècnia empren per al seu disseny i execució, a dues setmanes de les Falles de València.

La petició d’un IVA reduït “per l’innegable caràcter cultural dels espectacles pirotècnics” es complementava amb l’acord de donar compte a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) d’aquesta sol·licitud, així com a tots els grups parlamentaris de les Corts i del Congrés perquè puguen sumar-se a aquesta iniciativa.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + dos =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020