25n
25N
25N

Fuset assegura que continuarà treballant "amb el cap ben alt" des del compromís "amb la meua ciutat, València, i la seua gent"

L’edil es pronuncia després que el jutjat arxive la causa per la concessió de barres als concerts de Vivers

Fuset assegura que continuarà treballant "amb el cap ben alt" des del compromís "amb la meua ciutat, València, i la seua gent"
03/02/2021 -

“Vull agrair la comprensió cap a la discreció que he mantingut per respecte a la justícia fins i tot per sobre de la necessitat de defensa en el debat públic i polític suscitat. He estat prudent per a poder exposar la realitat una vegada fora validada per la investigació, com finalment ha estat”, amb aquestes mateixes paraules comença el comunicat del regidor Pere Fuset sobre el sobreseïment del cas de les graderies i les barres dels concerts de Vivers.

I és que aquesta setmana ha eixit a la llum la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en l’acte del passat 13 de gener, on el jutjat d’Instrucció número 7 de València i el mateix jutge que duia a terme la recerca va decretar un sobreseïment lliure (o definitiu), la qual cosa dona per tancada la causa completament sense possibilitat de reobrir-la pròximament. Així, la concessió d’explotació de serveis d’hostaleria a canvi del muntatge de les graderies dels concerts de Vivers que va acabar acusant a qui va ser el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, per un possible delicte de prevaricació en la concessió comercial ha arribat avui a la seua fi després de la decisió del jutge que dirigia la causa.

Atés que des de molts mitjans de comunicació se li ha sol·licitat insistentment que valore les notícies publicades, i només una vegada sembla confirmada pels terminis la decisió judicial, Fuset vol manifestar “la meua gran satisfacció per la rotunda contundència del sobreseïment lliure acordat en la recerca relativa a les graderies i barres dels promotors musicals en els concerts de Vivers”.

fuset

La lectura de l’acte no admet cap tipus de dubte “sobre el que sempre he manifestat i que vaig acreditar en la instrucció del cas”, explica Fuset, al que afegeix que “es reconeix expressament que vaig actuar en tot moment amb convenciment de la correcció i legalitat de les actuacions dutes a terme descartant judicialment una prevaricació que en el seu dia va ser intencionadament donada per fet -sense gens de respecte ni al·lusió a la presumpció d’innocència- per part de determinats sectors polítics amb altaveu mediàtic”.

Cal destacar que, “a més de descartar rotundament qualsevol possible delicte”, comenta Fuset, el mateix jutjat afirma expressament que “la col·locació de graderies i barres per part dels promotors està lluny de suposar cap perjudici per a l’Ajuntament”. També que s’afirme que, respecte a la col·locació d’aquestes graderies, “no vaig tenir cap intervenció i que tot el procés es va realitzar d’acord amb la legalitat vigent tal com va quedar acreditat”, afegeix el regidor de Compromís.

Per a Fuset, “és especialment destacable que s’afirme amb una absoluta rotunditat que s’aprecia la legalitat tant de l’autorització per a la instal·lació de les graderies com de totes les contractacions i autoritzacions efectuades per a la celebració dels concerts de Vivers” i que aquest sobreseïment lliure “que celebre”, s’uneix ja una llarga bateria de pronunciaments similars fruit d’altres recerques anteriors relacionades amb les seues funcions com a regidor a l’Ajuntament de València, “que en moltes ocasions han suposat un intencionat desgast polític i personal”, declara.

Pere_Fuset3

Des del ple convenciment d’actuar sempre “en el marc de la legalitat” Fuset aprofita per a reiterar “la meua confiança en la veritat i en la justícia”, que “al seu ritme” acaba per obrir-se pas i així, “el meu desig que aquesta en el futur puga continuar comprovant que aquesta actitud és la que sempre guia, ha guiat i guiarà el meu treball en el servei a la ciutadania que des de fa cinc anys, i per la confiança dels electors, acompliment a l’Ajuntament de València”.

De la mateixa manera, Fuset exigeix “també en justícia” als qui “hagueren llançat afirmacions calumnioses a reparar mínimament el mal provocat per afirmacions avui absolutament desmentides per aquest contundent arxiu”. Perquè amb aquesta confiança en la justícia, el convenciment d’actuar sempre en el marc de la més estricta legalitat i amb tot aquest afecte, Fuset assegura que “continuaré treballant amb el cap ben alt des del compromís amb la meua ciutat, València, i la seua gent”.

No obstant això, aquest assumpte que s’acaba d’arxivar és completament independent al de l’accident mortal d’un treballador durant la instal·lació de les graderies per al mateix festival, fet que porta més temps per a la seua investigació i que porte a Fuset a deixar la regidoria festiva en mans de Galiana. Després de les recerques en la causa que ara es tanca, es va obrir una altra línia de recerca per un possible delicte de prevaricació en la concessió comercial que va fer Pere Fuset de tres barres de bar i cinc llocs de menjar a canvi del muntatge de la graderia, i que ara surt a llum el seu arxiu, quedant sense cap responsabilitat.

Quant a la seua tornada a l’àrea de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, que està en mans de Ribó aquesta decisió, el mateix alcalde de la ciutat va declarar l’altre dia que “retornarà a Fuset les competències de Cultura Festiva“, ja que “serà absolt, tinc la seguretat i confiança”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − sis =