caixa popular

Funermostra 2017 porta la cultura funerària als carrers de València

Funermostra 2017 porta la cultura funerària als carrers de València
19/05/2017 -

La 14ª edició de FUNERMOSTRA, que reunirà a més d’un centenar d’expositors la setmana vinent (24-26 maig) en Fira València, tindrà un vessant cultural que tindrà com a escenari la ciutat de València. Per primera vegada el certamen ix del recinte firal i convoca diverses activitats que tenen com a objectiu procurar un canvi en la percepció que la ciutadania té del fet de la mort, i la visita de la qual serà totalment gratuïta. D’esta manera, la Fira Internacional de Productes i Serveis Funeraris summa al seu caràcter d’aparador professional del sector la projecció a la societat de la realitat d’un sector amb un rellevant impacte social.

El diumenge 21 de maig el llit vell del riu Túria acollirà el Concurs d’Art Urbà “Adéu?”, impulsat per la revista Adéu Cultural, que edita Funespaña. Esta acció es desenvoluparà durant tota la jornada en la zona annexa al Palau de la Música de València on els 8 artistes seleccionats, d’entre els nombrosos rebuts, realitzaran les seues obres en directe; el seu objectiu és, segons els organitzadors “donar importància a la visió dels joves sobre la mort, recorrent a una manera d’expressió que creiem té moltes coses que dir com a conducte i com a realització artística: el #grafiti o art urbà”. Els tres projectes més interessants es repartiran un total de 2.500 euros, i els seus treballs finals seran exposats al públic en l’exposició que, l’endemà passat, s’inaugurarà en el Palau de l’Exposició de València amb el títol “Mostra Cultural sobre la Vida i la Mort”.

Esta mostra, que s’inaugurarà el dimarts 23 de maig a les 19 hores i es podrà visitar fins al diumenge 28 de maig arreplegarà en un mateix espai diferents exposicions fotogràfiques i muntatges audiovisuals promoguts per les principals signatures del sector a Espanya. Així, la revista Adéu Cultural editada per Funespaña portarà a València l’exposició dedicada als guanyadors de les edicions del Concurs de Cementeris d’Espanya, amb l’objecte de visibilitzar i acostar al gran públic la realitat dels cementeris espanyols com a espais importants en la vida de les ciutats i dins de l’anomenat Turisme Emocional. Esta exposició se sumarà a la de les obres finalistes del Concurs d’Art Urbà celebrat el diumenge 21 de maig.

Albia Serveis Funeraris posarà a la disposició del públic valencià dues produccions culturals de gran interés. Una d’elles serà l’exposició fotogràfica Les mil cares del dol, que per primera vegada ix de Madrid en un recorregut que la portarà per diverses ciutats espanyoles. Este projecte crea un mapa de les diferents tradicions funeràries del món, a través de l’arxiu gràfic de l’Agència EFE i fotografies cedides pel personal de Albia. A més, projectarà hui tinc l’edat del meu pare, un documental en el qual s’explora la mort i el nostre vincle amb ella per a ajudar-nos a entendre el duel en l’etapa infantil i adolescent. Cal remarcar que València serà la primera ciutat en la qual es projecte este treball després de la seua estrena el passat 20 d’abril a Madrid. En línia amb el seu compromís, Albia ha llançat la web www.hoytengolaedaddemipadre, i un perfil de Facebook amb el mateix nom, on, en col·laboració amb la Fundació Psicologia Sense Fronteres, publicaran articles que servisquen de suport a la gestió del duel infantil, així mateix aniran comunicant totes les novetats relacionades amb el projecte.

Seguint en l’àmbit audiovisual l’Associació Nacional de Funeràries i Cementeris Municipals (AFCM) presentarà el seu projecte Cementeris vius, que persegueix visualitzar els valors patrimonials, culturals i turístics que tanquen els cementeris espanyols.

Els expositors i els compradors professionals de FUNERMOSTRA podran trobar-se en un ambient més relaxat gràcies al sopar de gala del certamen, que tindrà lloc en el Palau dels Arts dijous que ve 25 de maig. Un esdeveniment que també servirà per a fer lliurament dels Premis Funermostra 2017 que, per primera vegada, triarà el públic mitjançant votació online.

Activitats professionals en el certamen

A més de les activitats que es realitzaran en la ciutat, Funermostra acollirà una important agenda d’activitats dirigides als professionals del sector. En l’estand de l’Associació Nacional de Serveis Funeraris, PANASEF, patrocinador principal del certamen, centralitzarà l’interés formatiu i informatiu amb ponències sobre temes com el compliance penal, la importància de les xarxes socials per al sector funerari, els nous reptes de comunicació en el sector funerari o l’experiència de client en el sector funerari, entre altres.

A més, el Consell Internacional de Direcció FIAT-IFTA celebrarà la seua reunió anual en FUNERMOSTRA 2017. Es tracta de la primera vegada que la trobada d’aquesta associació internacional se celebra a Espanya, organitzant a més una jornada sobre el futur dels funerals que abordarà el futur de la repatriació de les restes humanes, la futura gestió dels desfets dels crematoris, el futur dels cementeris, la relació entre funerals i internet, les tendències funeràries a EUA i el futur de l’embalsamament.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris