caixa popular

La Fundació Trinidad Alfonso presenta la sisena edició del Projecte FER

La fundació presidida per Juan Roig invertirà prop d’un milió d’euros per a recolzar a 127 esportistes (28 d”Elit’, 39 de ‘Promeses’ i 60 de ‘Viver’) de la Comunitat Valenciana

La Fundació Trinidad Alfonso presenta la sisena edició del Projecte FER
13/04/2018 -

La Fundació Trinidad Alfonso ha presentat este matí la sisena edició del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes), una iniciativa destinada a donar suport, impulsar i promocionar als esportistes de la Comunitat Valenciana. L’acte de presentació s’ha celebrat en L’Alqueria del Basket i ha significat el tret d’eixida a una edició que incorpora moltes novetats i que, en 2018, travessa l’equador de l’actual cicle olímpic, el que confluirà en els Jocs de Tòquio 2020.

El Projecte FER, impulsat per Juan Roig a través de la Fundació Trinidad Alfonso amb una inversió que ronda el milió d’euros, compte enguany amb un total de 127 esportistes enfront dels 121 de la passada edició. El seu creixement en nombre d’integrants i de disciplines és constant des del moment del seu naixement, l’any 2013. Es mantenen les tres categories que es van implantar des de l’origen del programa: ‘Elit‘, ‘Promeses‘ i ‘Viver‘. Els 28 esportistes inclosos en la categoria ‘Elit’, tots ells d’alt nivell internacional, rebran una ajuda de 15.000 euros; els 39 que formen part de ‘Promeses’, nivell que integra a esportistes de primera línia nacional i que ja comencen a despuntar en competicions internacionals, seran premiats amb 7.500 euros. Finalment, els 60 integrants de ‘Viver’, joves talents que ja han aconseguit èxits en les divisions de formació, tindran una ajuda de 2.000 euros.

Durant la celebració de l’acte de presentació del FER 2018, Juan Roig es va mostrar “orgullós de compartir este projecte amb estos 127 excel·lents esportistes que, a més, s’esforcen cada dia com a estudiants i professionals i, sobretot, per ser millors persones”. Roig va subratllar que els components seleccionats “ho han sigut pels seus propis mèrits, ací no hi ha recomanats”.

El Projecte FER 2018 presenta dues grans novetats. D’una banda, una línia d’ajuda destinada als entrenadors de la Comunitat Valenciana. Enguany són deu els tècnics beneficiaris. Les ajudes oscil·len entre els 6.000 i els 4.000 euros, segons la categoria a la qual pertanguen els esportistes als quals entrenen. Amb esta iniciativa, la Fundació Trinidad Alfonso pretén que la Comunitat Valenciana siga un focus d’atracció i gestió del talent esportiu.La segona novetat consisteix en la creació d’uns premis per als clubs que més integrants aporten a l’equip FER. En esta primera edició, les entitats reconegudes són:  el Platges de Castelló, el Club Olimp Sedaví, el Club de Córrer El Garbí de Gandia i el Club Nàutic de Xàbia.  Trini Roig va ser l’encarregada de fer lliurament als clubs d’este reconeixement en forma de trofeu confeccionat pels usuaris de la Fundació Roig Alfonso.

El president de la Fundació Trinidad Alfonso s’ha congratulat també per l’increment, de 6 a 9, dels components de la categoria “Referents”, esportistes que han estat a FER en els últims anys, que van competir en els Jocs de Riu 2016, però que no contemplen la seua presència a Tòquio 2020 en estar en plena transició des de l’esport al màxim nivell a altres etapes formatives o d’emprenedoria. A Laura Gómez, Concha Montaner, Sugoi Uriarte, Matías Tudela, César Sempere i David Casinos, “Referents” en 2017, s’han unit enguany les gimnastes Alejandra Quereda i Elena López, subcampiones en els Jocs de Riu, i la judoca paralímpica Mónica Merenciano.

Durant l’acte, que va ser retransmés en directe per streaming a través dels canals de  LaLiga4 Sports, la Fundació Trinidad Alfonso va reconéixer als esportistes de les Universitats valencianes amb millors expedients acadèmics. Estos premis, que estan vinculats a la iniciativa  Uniesport, programa desenvolupat per la Fundació i les set universitats de la Comunitat Valenciana, van ser lliurats per  Fernando Roig.

Juan Roig també va destacar l’existència de les conegudes com “FER Futur”, un programa de beques de tecnificació que la Fundació  Trinidad Alfonso concedeix a joves talents de les Federacions de judo, natació i vés-la. Tot açò encaminat, va afegir Roig, “al fet que entre tots contribuïm a construir i ens vam crear que la Comunitat Valenciana és la Comunitat de l’Esport i de l’Esforç”.

A més de reunir a una gran quantitat de representants de l’esport valencià, l’acte ha comptat amb la presència d’Alejandro Blanco, president del Comité Olímpic Español, de membres del Comité Paralímpic Español, així com de destacats representants de l’esport i la societat civil de la Comunitat Valenciana.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris