25n
25N
25N

La Fundació IVO rep "amb optimisme" el descobriment sobre la metàstasi

La Fundació IVO rep "amb optimisme" el descobriment sobre la metàstasi
16/01/2020 -

La Fundació Institut Valencià d’Oncologia (IVO) ha rebut “amb optimisme” l’última troballa de l’equip de científics de l’Institut Sloan Kettering de Nova York liderats per l’oncòleg espanyol Joan Massagué sobre la metàstasi dels tumors, que “en el mitjà termini aportarà noves vies de prevenció i tractament del càncer”, i ha destacat “el segell espanyol d’aquest descobriment”.

Aquests investigadors han descobert que les cèl·lules que inicien la metàstasi dels tumors aprofiten les capacitats de curació de les ferides per a propagar-se. En un sentit literal, han provat que la metàstasi és la curació d’una ferida que ha eixit malament. Aquestes troballes obrin una possible via per a trobar un tractament contra la metàstasi.

Segons ha informat la fundació en un comunicat, el cap de servei d’Oncologia Mèdica de l’IVO, el doctor Vicente Guillem, ha subratllat que es tracta d’un descobriment “de gran rellevància científica i serà fonamental per a entendre la lògica de les metàstasis”, la qual cosa obri “noves línies d’investigació a la comunitat científica”.

A més, ha prosseguit, “orienta la investigació clínica perquè puga desenvolupar amb major precisió nous fàrmacs i tractaments”.

Per part seua, el cap de servei del laboratori de Biologia Molecular de l’IVO, el doctor José Antonio López-Guerrero, ha indicat que els treballs de Massagué “ofereixen una nova visió del concepte que fins ara teníem de la metàstasi”.

A Espanya es detecten prop de 260.000 nous casos de càncer cada any i les metàstasis o propagació de les cèl·lules tumorals a altres parts del cos suposen entre el 90% i 95% de les defuncions, han apuntat des de l’institut valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − un =