25n
25N
25N

La Fundació Crecer Jugando fa un lliurament de joguets a l'Hospital La Fe de València

La Fundació Crecer Jugando fa un lliurament de joguets a l'Hospital La Fe de València
28/04/2020 -

Coincidint amb la volta dels xiquets al carrer, la Fundació Crecer Jugando, en el seu compromís amb la infància i la defensa del joc, es recorda d’aquells xiquets i xiquetes que no poden eixir i realitza un nou lliurament de joguets, en aquesta ocasió, a l’Hospital La Fe de València i l’Hospital Sant Joan de Déu, de Barcelona, en l’Àmbit de Pediatria Infantil incloent totes les patologies des de Nounats fins a Oncologia Infantil on actualment reben tractament uns 200 xiquets, sense comptar els pacients amb diferents tractaments que ve a Hospital de Dia amb edats entre 0 i 18 anys.

La Fundació Crecer Jugando ha entregat joguets per a totes les edats, des de primera infància per als més menuts, peces de construcció, manualitats o jocs de taula amb la finalitat que puguen jugar en l’entorn hospitalari. Els joguets han demostrat ser els millors aliats dels més menuts durant el confinament per al seu benestar físic i emocional i segur ho seran també per a aquests xiquets que han de prolongar la seua estada a l’hospital.

A aquest lliurament, La Fundació Crecer Jugando en col·laboració amb l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets -AEFJ-, emfatitza el dret dels xiquets al joc i el paper fonamental que aquest ha tingut per a superar aquestes setmanes d’aïllament, gaudint, divertint-se i fins i tot aprenent.

La Directora de la Fundació Crecer Jugando, Marta Pastor, explica “el nostre objectiu és fer valdre la importància del joc i el joguet com a part imprescindible en el desenvolupament dels xiquets, també en situacions especials com en la que es troben els xiquets i xiquetes que estan hospitalitzats”.

La Fundació subratlla la importància de fomentar el joc en una situació tan excepcional com la que estan travessant les famílies, perquè a través del joc s’activen els mecanismes cerebrals necessaris per a afrontar amb optimisme aquesta situació, convertint un moment que pot ser traumàtic en una emocionant aventura i aprenent les eines necessàries per a bregar amb l’estrés, la por o la incertesa.

FUNDACIÓ CRECER JUGANDO

La Fundació Crecer Jugando té com a fi la defensa i promoció d’un dels drets fonamentals del xiquet: el dret al joc. El joc és una de les activitats més importants per al desenvolupament global del xiquet. Al costat d’RNE duu a terme de manera anual la campanya “Un Joguet, una il·lusió” l’objectiu de la qual és la recaptació de fons a través de la venda del bolígraf solidari per a fer arribar joguets a xiquets de països desfavorits. www.unjugueteunailusion.com

El compromís de la Fundació Crecer Jugando per defensar el dret al descans, a l’esplai, al joc i a les activitats recreatives es concreta en la promoció de l’activitat lúdica en si mateixa i a través del joguet i en la celebració de taules redones, conferències, col·loquis i difusió de treballs de recerca. www.observatoriodeljuego.es

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =