La funció de Dani Mateo serà benèfica i es donarà a una ONG

Tello recalca que es compleix l’ordenança de l’auditori i expressa el seu suport a l’Olympia: “Els únics responsables són els feixistes”

La funció de Dani Mateo serà benèfica i es donarà a una ONG
09/11/2018 -

El Palau de la Música de València acollirà una representació de l’espectacle ‘Nunca os olvidaremos’ –en el qual participa el còmic Dani Mateo— seguint la normativa de l’auditori en cas de cessió d’espais per a actes benèfics, ja que els artistes han renunciat a cobrar per aquesta actuació i la recaptació que s’obtinga es destinarà a una entitat sense ànim de lucre.

Així ho ha asseverat a Europa Press la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València i presidenta de l’auditori municipal, Glòria Tello, qui ha recalcat que el Palau va a complir la seua ordenança i a actuar en aquest cas com en la resta de nombrosos actes benèfics que alberga l’entitat cultural.

Després que el Teatre Olympia de València anunciara que cancel·lava les funcions d’aquest xou previstes per als dies 23 i 24 de novembre –a causa de les amenaces rebudes arran d’un gag de Mateo en el programa de televisió ‘El Intermedio’ en el qual simulava moncar-se amb la bandera espanyola–, l’Ajuntament de València va oferir el Palau de la Música per a acollir la representació.

Al llarg del matí d’aquest divendres, representants del Palau i de la producció de l’espectacle han mantingut converses de caràcter tècnic per a veure en quines condicions s’acull la funció. D’aquesta manera, encara que Dani Mateo va assegurar que representarien l’obra “gratis”, els tècnics de l’auditori els han traslladat que el Palau de la Música ha de seguir la seua normativa, de manera que per a cedir l’espai l’esdeveniment tindrà caràcter benèfic i es cobrarà un preu per l’entrada –els responsables de la producció han aconsellat que es faça només una funció i a un preu similar als 20 euros previstos en l’Olympia–. Els diners seran donats a l’ONG que trien els artistes.

Sobre quan es durà a terme la funció, es planteja el dia 24 de novembre perquè està lliure la Sala Iturbi, amb una capacitat per a aquest tipus de muntatge de prop de 1.300 persones. No obstant açò, cal tancar encara la data, ha incidit l’edil. Les localitats es podran adquirir, una vegada concretada la data, en les taquilles i la web www.palauvalencia.com

Al PALAU NO LI COSTA “NI UN DURO”

Tello ha subratllat que al Palau de la Música, acollir aquesta representació “no només no li va a costar un duro”, sinó que, a més, ingressarà 600 euros, que és el que es cobra per les despeses de llum i manteniment de l’edifici en aquests casos.

“No ens eixim de la llei, és un acte benèfic i açò passa en el Palau totes les setmanes”, ha recalcat la regidora, que ha recordat, en aquest sentit, que són “tan habituals” les sol·licituds per a cedir sales a actes benèfics que quan va accedir al càrrec va impulsar un nou reglament perquè més entitats sense ànim de lucre pogueren optar.

“FER COMPLIR LA CONSTITUCIÓ”

Glòria Tello ha justificat l’oferiment del Palau de la Música per a representar l’obra en el desig que València “siga una ciutat de llibertats i de fer complir la Constitució”. “La Constitució Espanyola arreplega les llibertats d’expressió i artística; no estem parlant de disbarats, sinó de drets constitucionals”, ha ressaltat.

Finalment, la regidora ha expressat el seu suport al Teatre Olympia, el “progressisme del qual no pot estar en qüestió perquè la seua trajectòria els avala”. “No vull que es desvirtue el missatge; els únics responsables d’açò són els feixistes i en moments com aquest les administracions públiques hem de donar respostes”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − deu =

semana santa de torrent 2019
jornadas gastronomicas el puig