caixa popular

La font de la Pantera Rosa recuperarà el seu aspecte original

La font de la Pantera Rosa recuperarà el seu aspecte original
19/06/2017 -

El regidor de Desenvolupament Urbà i responsable del Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, s’ha reunit hui amb el degà del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials i l’escultor Miquel Navarro en una trobada dirigida a adoptar les accions oportunes per a tornar a la font coneguda popularment com la Pantera Rosa, el seu aspecte original, així com millorar-ne la il·luminació.

La font, ubicada en el carrer de les Filipines, i coneguda popularment amb l’apel·latiu de la Pantera Rosa, fa temps que va perdre la seua tonalitat original en roig. L’anterior govern va ordenar pintar-la amb una capa de color rosat, atenint-nos al nom amb què és coneguda “però sense respectar el color original amb què el seu autor la va entregar a la ciutat”, ha assenyalat el regidor Sarrià. Aquesta circumstància, unida als efectes del pas del temps, i la seua ubicació en un entorn afectat per una gran pressió de trànsit rodat, ha desdibuixat l’aspecte que hauria de lluir una de les fonts més emblemàtiques de la ciutat.

Després de la reunió del regidor de Desenvolupament Urbà amb l’autor de l’escultura-font, Miquel Navarro, i el representant del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de València, el regidor Sarrià s’ha compromés a recuperar la imatge de la font, “una imatge que mai va haver de perdre”, ha afirmat.

Aprofitant la millora de l’entorn de la font que comportarà l’execució de la primera fase del Parc Central, es farà una posada al punt d’aquesta: es repintarà amb el seu color roig original, i es millorarà la il·luminació. “Amb tot això –ha conclòs el regidor– aquesta font passarà a formar part d’una de les zones més destacades de la ciutat, i podrà ser contemplada amb tota la seua esplendor, per a mantenir-se fidel a la idea original de l’autor”.

La font va ser inaugurada l’any 1984 en commemoració per l’arribada a València de les aigües del Xúquer a través del canal Xúquer-Túria. El nom proposat originàriament per aquesta, Font Pública, va ser ràpidament substituït per l’apel·latiu popular de “la Pantera Rosa”, per la seua forma i tonalitat.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − dos =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris