caixa popular

Arriba la festa Fuegote Night al Centre del Carme dins del Dia Internacional dels Museus

Les escultures gegants de Marco Canevacci serviran d’escenari per a les actuacions de Laura Clos i Nuria Vila durant la Fuegote Night

Arriba la festa Fuegote Night al Centre del Carme dins del Dia Internacional dels Museus
16/05/2018 -

Les actuacions que començaran divendres que ve 18 de maig a les 20.30 hores formen part del festival 10 Sentits en el qual col·labora el Consorci de Museus.

En el claustre gòtic, dins de la instal·lació ‘Medusa’ es podrà gaudir de ‘Quan les parets parlen’ una proposta de Laura Clos i Núria Vila per al projecte ‘València Invisible’. Es tracta d’un espectacle en viu en el qual les dues manipulen la il·luminació i el so en directe per a explicar una història única i exclusiva, pròpia de cada ciutat. La dramatúrgia visual es crea a partir d’imatges fotografiades, tretes de les seues parets. Tant l’espai com el so són extrets d’ambients urbans que es converteixen en el narrador.

El resultat és un espectacle visual i sonor sobre la ciutat, mitjançant els seus grafits. Laura Clos i Núria Vila desenvolupen la peça amb les eines que més coneixen, l’espai i la llum, amb la idea de treballar en la innovació del llenguatge escènic.

Al mateix temps en la instal·lació ‘La Bambolla dels desitjos’, situada en el claustre renaixentista es podrà escoltar al Dj, promotor i periodista musical Dj H4L9000.

El Centre del Carme obrirà les seues portes tant el dia 18 i com el 19 de maig de forma excepcional fins a la mitjanit, per a sumar-se també, el dissabte, a la Nit Europea dels Museus.

A més de la festa el Centre del Carme acollirà entorn d’una vintena de propostes on predominarà la paraula. Diferents trobades, congressos i xarrades convertiran el centre d’art valencià en una plataforma de pensament amb la participació d’agents culturals independents.

Les activitats en el Centre del Carme començaran, amb teatre els dies 16 i 17, amb la representació, de ‘María La Javelina’ de la companyia Hongaresa Teatre.

El Centre del Carme ha obert les seues portes a projectes d’arts escèniques en espais no convencionals, introduint els nous llenguatges contemporanis en el centre d’art.

A manera de teatre documente, ‘María La Javelina’, interpretada per Lola López, dóna veu a una miliciana anarquista anònima afusellada en 1942 pel franquisme. L’exercici de memòria és executat a través de diferents llenguatges escènics que es combinen per a enriquir el conjunt de l’obra.

Si bé poden trobar-se moltes històries durant els foscos anys de la dictadura militar, el realment destacable d’aquesta aposta escènica és fer visible l’invisible, rescatant de l’oblit una història que pot ser totes les històries, apostar per la memòria de la nostra guerra ‘incivil’, com la criden en el muntatge.

Trobades, xarrades i tallers

Els pròxims 17 i 18 de maig el Centre del Carme acollirà la Trobada DINAMO #5 dirigit a agents culturals independents. En col·laboració amb Hablarentarte l’objectiu de DINAMO és recolzar i potenciar projectes culturals que sorgeixen d’iniciatives ciutadanes i/o artístiques per a generar xarxes d’intercanvi de coneixement i d’internacionalització d’idees afins. Els tallers estan dissenyats pels experts Txelu Balboa (ColaBoraBora) amb la col·laboració de Natalia Hecht (Brunnenpasage – Viena).

El 17 de maig s’oferirà així mateix la tercera i última edició de les trobades Àgora #3 organitzats per la Fundació Equipe Humà en el Centre del Carme, enfocada al patrimoni cultural, amb la participació de l’artista valencià Eduardo Romaguera.

L’artista Marque Canevacci oferirà el 17, 18 i 19 de maig una conferència i un workshop sobre arquitectura efímera. En la seua conferència, Marco Canevacci descriurà la seua experimentació amb estructures pneumàtiques i com li va donar vida a Plastique Fantastique, laboratori creatiu mitjançant el qual ha realitzat diferents instal·lacions en tot el planeta.

També coincidint amb el Dia Internacional dels Museus es presenta el següent projecte d’Altaveu. En aquest cas amb unes jornades que es desenvoluparan el 17 i 18 de maig sota el títol Transitar espais amb la participació de l’artista Pedro G. Romero i el professor, periodista i escriptor Joan Oleaque.

El món de la bicicleta es cola també en la programació del DIM 2018. Del 17 al 20 de maig el centre de cultura contemporània serà seu del Congrés Ibèric ‘La Bicicleta i la Ciutat’.

En el marc d’aquest congrés arriba la proposta de l’artista britànica Tina McCallan, ‘Re-creacions’. El 18 de maig cap al migdia, l’artista convidarà al públic a participar en una performance de pintura col·laborativa.

Entre 70 i 100 persones participaran en aquesta activitat pintant, cadascun, un quadrat del llenç, que prèviament haurà dibuixat l’artista, representant l’alegria de caminar amb bicicleta. McCallan ha realitzat projectes similars en llocs com la National Gallery de Londres, el Contemporary Performing Arts Festival de Glastonbury, o la seu de les Nacions Unides a Líban.

D’altra banda el dissabte 19 de maig el Centre del Carme acollirà l’última sessió de la trobada Transversalia dirigit a professionals de l’educació, amb la col·laboració del CEFIRE artístic-expressiu, dirigit per l’artista, Clara Boix.

Performance i art d’acció

L’artista Paula Valero proposa dues accions en el marc de la seua exposició ‘Elogie de la procrastinació’: el 17 de maig la performance ‘Entre parèntesi’ es proposa una deriva per la ciutat on els performers Kilian García i Santiago Ribelles situaran i desplaçaran uns grans parèntesis a fi de posar entre ells la nostra acceptació del món.

A més el 19 de maig el Centre del Carme oferirà la cinquena sessió del cicle Art D’, en aquesta ocasió amb el treball en viu d’Almudena Millán (1990) i de l’artista canari Pedro Déniz (1964).

Altres accions

A totes aquestes activitats se sumisca la reunió del Ple del Consell de la Generalitat que el pròxim 18 de maig es realitzarà des del Centre del Carme amb motiu del Dia Internacional dels Museus, amb l’exposició d’Okuda San Miguel al fons.

Activitats a Alacant

El Consorci de Museus ha programat també diverses activitats a Alacant i a Castelló. A Alacant el 17 de maig el Centre Cultural Les Cigarreras inaugura la mostra ‘Notificacions’ resultant de la convocatòria V.O del comissariat. L’exposició composta per les obres d’Enrique Falcón, Teresa Llanceta, Pedro G. Romero i Inmaculada Salines, es planteja com una obra col·lectiva on hibridar el treball d’artistes i poetes entorn d’una idea força: com mirar el que ocorre avui en els carrers…

En aquest mateix espai, el dia 18, Enrique Radigales presentarà el seu treball ‘L’empelt resident’. Radigales és un dels artistes residents seleccionats dins del programa Cultura Resident de la Generalitat. El projecte versa sobre un suposat principi d’equilibri entre naturalesa i tecnologia.

D’altra banda, en la Llotja del Peix, en el marc de l’exposició #365ALC_VIDEOART, s’oferirà, el dia 19 de maig, una visita guiada acompanyats pels comissaris. A més, l’artista Eugenio Ampudia presentarà ‘Try Not To Think Sota Much’. Eugenio Ampudia és un dels artistes multidisciplinaris espanyols més reconeguts i un dels pioners en videoarte. Acaba de rebre el Premi AECA al millor artista espanyol viu representat en ARC18 – que ja va obtenir en 2008-, i el Premi ARQUEGE-BEEP, Col·lecció d’Art Electrònic.

Aquestes activitats se sumen a l’exposició ‘De paisatges, passejos i paisans: Porcar, Lahuerta, Varela’ que acull el Museu de Belles arts Gravina d’Alacant fins al pròxim 1 de juliol.

Varela i Blasco Ibáñez a Castelló

El Consorci de Museus va inaugurar la passada setmana l’exposició ‘Emilio Varela. El laberint lluminós’ en el Museu de Belles Arts de Castelló i l’exposició ‘Blasco Ibáñez i el rostre de les lletres’ en el Museu de la Ciutat de Benicarló.

L’exposició ‘El laberint lluminós’ planteja una sort de viatge o itinerari que es desplega de forma complexa per diferents vies d’interpretació. El laberint recorre una dimensió estètica perceptiva, en la qual s’analitzen els processos neurofisiològics de la ment del pintor, així com les emocions i sentiments que van fonamentar la seua personal relació amb l’art.

Composta per 48 fotografies ‘Blasco Ibáñez i el Rostre de les Lletres’ mostra la imatge fotogràfica del gran escriptor valencià, al costat dels més notables escriptors espanyols del seu temps.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − quatre =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris