FSIE espera que Educació aborde la millora de les plantilles de la concertada

Guardar

aula_recurso
aula_recurso

La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament (FSIE) València espera que la Conselleria d'Educació revise i millore les plantilles de la concertada abans del primer trimestre de 2020, un "compromís inclòs en el calendari" de l'administració autonòmica.

L'objectiu de la federació és que Educació faça els primers passos per a millorar l'estabilitat laboral dels 15.000 professors dels centres concertats i els 3.000 professionals del PAS (personal d'administració i serveis).

El mes d'octubre passat, FSIE va acordar amb el conseller d'Educació, Vicent Marzà, calendaritzar la revisió de la situació dels 18.000 professionals que treballen en els 450 centres concertats de la Comunitat per a assegurar la seua estabilitat, recorda l'organització en un comunicat.

El sindicat apostava per la renegociació i equiparació amb la pública de les hores lectives de Primària i Secundària, "una via de consens que ja va obrir Balears en arribar a un acord amb l'administració per a la reducció de la càrrega lectiva".

En aquest context, FSIE pretén tornar a asseure's amb Educació per a "radiografiar i millorar" els criteris generals que prevaldran en el curs 2020-2021 sobre la renovació de les unitats concertades i els llocs de treball derivats d'elles, amb la intenció d'arribar a "un punt de trobada que aconseguisca més seguretat laboral per als professionals i més seguretat educativa per als alumnes i les seues famílies".

El mes vinent de gener, segons el sindicat, es tractarà la situació dels 3.000 treballadors d'administració i serveis, així com els complementaris dels centres concertats de la Comunitat Valenciana.

La intenció de FSIE és abordar així els procediments de justificació de les quanties corresponents a altres despeses i personal complementari dels mòduls econòmics de concerts de centres docents concertats, uns imports que "porten congelats una dècada, des de 2009".

En definitiva, la federació celebra que "Conselleria haja posat sobre la taula, amb dates i continguts, les propostes", encara que troba a faltar que "no s'esmente la inclusió dels sexennis" i espera que "totes les reivindicacions vagen veient la llum perquè els treballadors de la concertada tinguen els mateixos drets i oportunitats".

EDUCACIÓ APOSTA PEL "DIÀLEG PERMANENT"

Per part seua, des d'Educació reafirmen la seua aposta per la qualitat educativa en els centres sostinguts amb fons públics, tant els públics com els concertats, i destaquen l'augment del professorat en la concertada des de 2015, sobretot amb el pla d'atenció per a la millora educativa dels alumnes amb necessitats específiques.

Com a exemples, el departament de Vicent Marzà destaca que el professorat de la concertada "cobra els mesos d'estiu com els de la pública", tenen permisos de paternitat de sis setmanes o "han cobrat els triennis que no els pagava el PP" en l'anterior govern autonòmic.

La Conselleria recorda, això sí, que les peticions sobre reducció horària és alguna cosa que els sindicats han de tractar amb els responsables empresarials dels centres, a més de mostrar el seu "permanent diàleg amb tots els agents de la comunitat educativa valenciana".

Destacats