25n
25N
25N

FSIE exigeix l'abonament "immediat" del mòdul d'altres despeses als centres "després de tres mesos d'impagaments del Consell"

FSIE exigeix l'abonament "immediat" del mòdul d'altres despeses als centres "després de tres mesos d'impagaments del Consell"
06/02/2020 -

FSIE-CV ha denunciat en la Comissió de Seguiment “els tres mesos d’impagaments que acumula el Consell amb la concertada” i ha reclamat l’abonament “immediat” del mòdul d’altres despeses als centres.

El sindicat ha recordat que els salaris del Personal d’Administració i Serveis (PAS) dels centres concertats i de part del personal d’educació especial són assumits pels centres a partir de les quantitats rebudes per part de l’administració com a despeses de funcionament, per la qual cosa “necessiten que la Conselleria resolga com més prompte millor aquesta situació”.

El director del col·legi Torres-Pinos de Torrent, que atén persones amb discapacitat, explica, en un comunicat, que el Consell “els deu més de 250.000 euros”: “La Conselleria ens deu el pagament del mòdul d’altres despeses des d’octubre, i d’ací viuen els educadors, fisioterapeutes, psicòlegs, logopedes, monitors. Més de la meitat de la plantilla no ha cobrat el mes de gener. Estem en una situació crítica”. Aquesta situació “se suma a nombrosos casos com el del col·legi Mare Petra, també de Torrent, al qual se li deu ja més de 150.000 euros”, afig l’entitat.

“PLOU SOBRE MULLAT”

FSIE lamenta que “plou sobre mullat” perquè les despeses de funcionament que el Consell dóna als centres concertats i d’educació especial “porten congelats des de 2009, de tal manera que s’ha convertit ja en un problema al qual l’Administració ha de donar resposta de manera imminent”.

“Reclamem que es busque una fórmula que acabe amb el bloqueig sistemàtic del pagament i un increment del mòdul d’altres despeses, que significaria un augment salarial per al PAS i personal complementari”, insten.

La federació fa notar que, en els últims deu anys, el cost de la vida ha augmentat un 14,1% en el nostre territori sense que hi haja hagut una compensació sobre aquest tema. “Es fa necessària una implicació efectiva i real per a poder atendre l’increment salarial del personal d’administració i serveis (que en aquest període ha incrementat el seu salari només en un 8,8%) i per una altra, les despeses corrents de subministraments i generals dels centres que, en l’actualitat afronten amb els seus propis mitjans”, conclouen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − un =

Informacion coronavirus