caixa popular

Un pas més per a frenar l'expulsió de residents a Ciutat Vella

Se suspenen cautelarment les llicències per a ús hoteler o d’apartaments turístics en la zona

Un pas més per a frenar l'expulsió de residents a Ciutat Vella
21/02/2018 -

Els veïns han dit prou. El turisme massiu que pateix Ciutat Vella ha generat problemes que, en cas de no posar-se remei, podrien posar fi a l’essència que tant caracteritza a aquest districte valencià. La contaminació acústica fins a altes hores de la matinada, però, sobretot, l’augment dels apartaments turístics, juntament amb l’elevat preu dels lloguers, està provocant no solament el tancament dels negocis tradicionals i de proximitat, sinó també la fugida de veïns que cerquen una zona més econòmica per a viure.

Accions com les que es realitzen des de ‘Veïnat en perill d’extinció’ amb l’objectiu de frenar la forta pujada de lloguers, la proliferació d’allotjaments turístics i l’escassetat d’habitatge públic sembla que estan tenint els seus fruits. I és que el Consistori ha posat en el punt de mira el districte de Ciutat Vella.

D’aquesta manera, i amb la intenció de recuperar una de les zones emblemàtiques de València, Vicent Sarrià, Regidor de Desenvolupament Urbà, ja ha informat de la suspensió cautelar de llicències per a ús hoteler o d’apartaments turístics a Ciutat Vella. Una suspensió, que es mantindrà en vigor fins que s’aprove el Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella, en el qual es reflectiran les mesures necessàries per a garantir la recuperació del seu teixit residencial.

Així, i a pesar que aquesta nova situació no afectarà les 70 sol·licituds que ja estan en fase de tramitació, de les quals 47 corresponen a hotels i 23 a apartaments turístics, la veritat és que es frenarà aquesta massificació que pateix Ciutat Vella. En aquest sentit, Sarrià ha assegurat que ‘no es pretén abundar en la turistifòbia, sinó mantenir el caràcter residencial dels barris del centre històric, enfront d’un fenomen que, en molts casos, provoca l’expulsió de residents, l’augment dels preus d’habitatge i del valor del sòl i l’especulació. Amb el Pla Especial, preservarem les zones residencials i les potenciarem’.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC