França detecta una nova soca de Covid-19 a Bretanya

A hores d'ara la Direcció General de Salut francesa està estudiant el seu grau de transmissibilitat i el seu nivell de gravetat

Guardar

Coronavirus
Coronavirus

Ahir dilluns 15 de març la Direcció General de Salut francesa va notificar que havia detectat a Bretanya la presència d'una nova variant del coronavirus SARS-CoV2, qualificada una categoria "a seguir" per les autoritats sanitàries del país. França estudia en aquests moments si el nou cep és més contagiosa, com és el cas de la britànica a més de si provoca efectes més adversos en els afectats. Pròximament es procedirà a determinar si les vacunes actuals són eficaces amb la nova variant.

La nova soca ha sigut seqüenciada a partir d'un focus aparegut a l'hospital de Lannion (Côtes-d'Armor), a la Bretanya francesa, al nord-oest del país. El focus, notificat el 13 de març, afecta 79 persones, de les quals 8 tenen la nova variant. Les seues PCR van resultar negatives, com així ho han comunicat les autoritats sanitàries.

Les anàlisis realitzades per l'Institut Pasteur han revelat "una nova variant portadora de nou mutacions a la regió que codifica la proteïna S, però també en altres regions virals", va especificar la DGS en un missatge als professionals de la salut. "S'està avaluant per a determinar el possible impacte d'aquestes modificacions genètiques en la falta de reconeixement de les proves virològiques que condueixen a un infradiagnòstic", continua el document.

No obstant això, la DGS explica que "les primeres anàlisis no permeten concloure ni en una gravetat ni en un augment de la transmissibilitat" respecte a la Covid-19 inicial. És alt que es determinarà en els pròxims dies, mentre els casos detectats romandran "sota vigilància".

En aquest moment, són quatre les variants de Covid amb major índex de preocupació en el món: la britànica, la sud-africana, la brasilera i la californiana. D'elles, la que més presència té a Espanya és la britànica, que ocupa entorn del 40% dels casos detectats de moment al país i al voltant del 34% en la Comunitat Valenciana. De la mateixa manera, existeix una segona categoria de variants que estan sent estudiades per la comunitat científica internacional per les seues característiques genètiques potencialment problemàtiques, a pesar que circulen en una escala menor.

Arxivat a:

Destacats