caixa popular

Francesc Colomer anuncia una campanya per a intensificar la defensa de l'allotjament reglat

Francesc Colomer anuncia una campanya per a intensificar la defensa de l'allotjament reglat
19/09/2017 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha anunciat que,l’AgènciaValenciana del Turisme, “va a començaruna campanya per a intensificar la defensa del sector reglat i la lluita contra l’intrusisme”. Així ho ha assenyalat després de la reunió mantinguda amb les entitats que treballen en el sector d’apartaments turístics reglats de la Comunitat per a analitzar la seua situació.

Colomer ha ressaltat que “cal traçar una frontera de focentre el querepresenta i contribueix el sector reglat i els qui es mouen en la il·legalitat”. Per aquest motiu, ha assenyalat que “des de la Generalitat treballem per a protegir el sector reglat, el lloguer turístic quesíque tributa, el que genera ocupació, prestigi i respon a un model de turisme molt important per al model a la Comunitat Valenciana”.

Des del’AgènciaValenciana del Turisme”promocionaremi defensar l’allotjament reglat a través de la nostra campanya de comunicació’Mediterrani enViu'”. En aquesta línia, Colomer ha ressaltat que “volem que servisca d’estímul als turistes perquè escullen allotjaments de qualitat en establiments reglats perquè són els que ofereixen garanties perquè l’experiència turística no acabe en frustració”.

A més, ha advocat per “continuar formalitzant la nostra aliança amb el sector reglat del lloguer d’habitatges per a fer front a l’intrusisme” i en aquesta línia ha anunciat que “formalitzaremconveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Administradors de Finques per aestrényerelcércolals habitatges clandestins i reforçar la campanya de sensibilització”.

Colomer ha ressaltat la importància d’establir un acord amb aquesta entitat, “perquè agrupen a actors molt rellevants pel seu coneixement de la realitat dels blocs de cases turístiques, que suposen el 80% de l’oferta”.

Així mateix, ha incidit que “les administracions hem de ser eficaces a fer complir la Llei” i ha recordat que “la pròxima Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat arreplega un enduriment de les sancions, que es van a veure multiplicades per 20 en la quantia, ja que en l’actualitat estem davant gegants globals”.

En la reunió han participat el president de l’Associació d’empreses Gestores d’Apartaments Turístics Costa Blanca,MiguelÁngelSotillos; el representant de l’Agrupació d’Empresaris Turístics de Peníscola,JuanAntonioBeltrán; el president de l’Associació Empresarial Lloguers Turístics Comunitat Valenciana (Costa Blanca),MarianoEspinosa; el representant de l’Associació d’empreses de Lloguer d’Apartaments Turístics de Gandia,OscarFerrairó; el president de l’Associació d’Apartaments Turístics de València, José Benavent; la secretària general de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Marina Alta,RemediosCerdà i el president del Col·legi d’Agents Administradors de Finques de València, José Sales Rodríguez.

Resultats inspecciócampanya d’estiu

Durant la reunió, també s’han valorat les xifres de la campanya especial d’estiu d’Inspecció contra l’oferta il·legal i competència deslleial en la comercialització d’apartaments turístics de la Comunitat Valenciana, que hapermésaflorar 2.562 habitatges clandestins en els mesos de juliol i agost.

L’objectiu de la campanya ha sigut comprovar que els apartaments turístics que s’han llogat per temporada a la Comunitat estigueren degudament registrats conformement a la normativa turística d’aplicació.

Durant els mesos de juliol i agost s’han inspeccionat prop de 13.758 habitatges turístics i s’han realitzat 72 requeriments.

Aquestes inspeccions hanpermésque, durant els mesos de juliol i agost, el nombre d’habitatges inscrits o donades d’alta ja ha sigut de 2.562. Per províncies, 762 s’han registrat a València, 1.369 a Alacant i 441 a Castelló.

Aquest treball permet sancionar les irregularitats i a més, durant les inspeccions s’informa al’Agència Tributària de l’Estat, a l’efecte de les possibles rendes opaques a la Hisenda Pública.

Calapuntar que en 2016 van ser un total d’11.623 nous habitatges turístics de les tres províncies les que es van donar d’alta en el Registre, i en 2017, fins al mes d’agost ja s’han registrat 10.756 noves altes d’habitatges turístics a la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa una mitjana de mésde 1.300noves altes al mes.

Cal destacar que en els últims quatre anys, el registre ascendeix fins a un total de més de 32.000 de nous habitatges turístics a la Comunitat Valenciana.

Les actuacions d’inspecció s’han centrat en les principals localitats turístiques de la Comunitat, on hi ha major concentració d’habitatges turístics. En concret, s’hanrealitzat en la província de Castelló en les localitatsd’Alcossebre, Benicarló,Benicàssim, Moncofa,Orpesadel mar, Peníscola, Vinaròs, Castelló i Catí.

En la província de València s’han inspeccionat habitatges en les localitats de Canet d’en Berenguer, Cullera, El Puig, Gandia, Oliva, Puçol, Sagunt, Sueca, València, Xeraco, Miramar, Piles i Alboraia.

Respecte a la província d’Alacant les actuacions d’inspecció s’han realitzat a Benidorm, Oriola Costa, Torrevella,Dénia,Xàbia, Calp, Alacant i Elx.

La campanya de control de l’oferta il·legal i competència deslleial en la comercialització d’apartaments turístics, es realitza en col·laboració ambl’Agènciade Seguretat i Resposta a les Emergències. A més, aquest estiu s’ha comptat amb la col·laboració d’agents de la Policia Autonòmica, que permet abastar amb major amplitud la inspecció física d’habitatges oferits.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 9 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris