25n
25N
25N

Ferri proposa que Les Corts siguen "el marc d'uns acords per a la reconstrucció amb àmplia participació"

Arxiu

Ferri proposa que Les Corts siguen "el marc d'uns acords per a la reconstrucció amb àmplia participació"
25/04/2020 -

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha remarcat en el dia de les Corts la voluntat del seu grup perquè “el parlament valencià actue com a marc d’un procés de deliberació i cerca d’acords sobre el nostre paper com a societat després de l’emergència sanitària de la Covid-19”.

En aquest sentit, Compromís ha proposat que es vehiculen tres espais de treball en el si de les Corts: un al voltant del paper de “la sanitat universal, els serveis públics i els drets socials”; un altre sobre “reindustrialització i transició ecològica de l’economia” i finalment un sobre “finançament, governança territorial i agenda valenciana”.

Segons ha explicat Ferri, han proposat “un diàleg que vaja més enllà dels partits”. “Necessitem un procés molt participatiu on puguen tindre veu els agents socials, els experts, però també entitats cíviques, ajuntaments que representen la pluralitat del nostre territori, o la ciutadania en general”, ha indicat.

“Tots coincidim que el món ha canviat per sempre i necessitem un debat obert, transparent i participatiu per a decidir quin paper volem jugar els valencians en aquesta nova realitat; com superarem la crisi econòmica i social en la qual ens podem enfrontar i també com estar preparats per a futures emergències d’aquest tipus”, ha agregat.

Per a Ferri, “els pactes sempre són positius si ajuden a millorar la vida de la gent”. “El fonamental és començar per un ampli debat democràtic on totes les veus s’escolten i puguem prendre les millors decisions de cara al futur. Decisions que no sols marcaran els pròxims anys sinó les pròximes dècades en un món on les societats són cada dia més vulnerables”, ha afirmat Ferri.

Finalment, el síndic de Compromís ha manifestat que es tracta d’una proposta oberta que caldrà negociar amb els grups de les Corts en els pròxims dies, i en aqueix sentit ha mostrat el seu agraïment a la síndica del grup ‘popular’, Isabel Bonig, per la predisposició que ha mostrat per a modificar la proposta de creació d’una comissió d’estudi registrada pel seu grup.

“Des d’una profunda diferència ideològica també es pot dialogar. Això és el que s’espera de nosaltres i això és el que farem”, ha conclòs Ferri.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =

museo prehistoria
museo prehistoria