25n
25N
25N

L'oci valencià (FOTUR) posa el focus a les terrasses i en els espectacles a l'aire lliure com a primer pas per a la desescalada

Víctor Pérez: “L’hostaleria porta quasi 30 dies tancada i sembla que s’ha acabat el món, però recordem que l’oci porta pràcticament 1 any tancat”, manifestava Pérez

L'oci valencià (FOTUR) posa el focus a les terrasses i en els espectacles a l'aire lliure com a primer pas per a la desescalada
18/02/2021 -

La Conselleria de Salut Universal i Salut Pública es va reunir el dimarts amb els representants de l’hostaleria i l’oci per a analitzar la situació del sector i, a més, planificar un pla de desescalada a partir de l’1 de març, moment en el qual la Generalitat alçarà les mesures restrictives.

Ana Barceló, la consellera de Sanitat, va plantejar una desescalada “amb cautela i amb mesura”. Per part seua, Ximo Puig, el president de la Generalitat, considera que la desescalada serà “molt prudent”, ja que la prioritat és “salvar vides, ocupacions i empreses, però per eixe ordre”. En aqueix sentit, el president apel·la a la “prudència” de tots els sectors socials.

Els sectors de l’hostaleria i de l’oci mantindran una reunió setmanal, sent la pròxima el 23 de febrer, en les quals es determinaran quines seran les mesures i restriccions adaptatives que caracteritzaran la desescalada. L’objectiu serà el d’una obertura en condicions de seguretat.

Reunió d’ahir dimarts.

En una entrevista de València Extra, el president de la Federació de l’Oci, Turisme, Festivals i Joc de la Comunitat Valenciana, Víctor Pérez, qualifica les reunions setmanals amb la Conselleria com una cosa “positiva“, ja que “el diàleg i el consens sempre és una cosa positiva”, “malgrat que hi haja arribat tard“. Pérez, a més, considera que la desescalada amb restriccions “dures”, “amb cautela”, que proposa la Conselleria de Sanitat no és una cosa negativa, ja que “volem clients, no pacients i obrir l’oci d’una forma que no hàgem de tornar a tancar”, com així manifesta en el seu compte de Twitter. És per això que, el president de la federació apel·la als valencians a complir les mesures per a una desescalada “tan positiva com siga possible”.

El dimarts que ve parlarem de sobre si es comencen a rebaixar les mesures l’1, el 10 o el 15“, expressava Pérez. A més, afegia: “Per a nosaltres el millor hauria sigut que haguera sigut des d’ahir, però una altra cosa és que les dades des de salut pública ho permeten”. En eixe sentit, les dades que registra la Comunitat durant els últims dies mostren una clara tendència a la baixa, la qual cosa fa que la pandèmia comence a estar sota control.

El president de Fotur posa el focus a les “terrasses a l’aire lliure”, sobretot, a més dels espectacles a l’aire lliure. En aqueixa línia, assegura que si s’estan fent ja concerts per a 400 persones d’aforament, “també es poden celebrar espectacles”, critica. És per això que Pérez garanteix que, de cara a la reunió del dia 23 de febrer, Fotur unirà a tots els seus representants i associats per a “demanar-los propostes, portar-li-les i proposar-li-les” a la Generalitat.

D’altra banda, Víctor Pérez avalua que la desescalada i la reobertura del sector serà “positiva sempre que es complisquen les mesures higienicosanitàries”. Determina que la desescalada va ser favorable, sobretot moralment, ja que “ens fa falta per com som els mediterranis”.

Manifestació de l’hostaleria en la Plaça de la Verge. Font: Fotur.

“L’hostaleria porta quasi 30 dies tancada i sembla que s’ha acabat el món, però recordem que l’oci porta pràcticament 1 any tancat”, manifestava Pérez.

Després de la declaració de Ximo Puig de què “no es tracta de criminalitzar al sector, sinó de fer possible superar la pandèmia amb seguretat i d’estar en condicions d’arribar a la normalització”, el president de Fotur assegura que el Govern Valencià “entén la situació” i “respecta” al sector. No obstant això, Pérez sosté que “a l’oci se’ns oblida nomenar-lo i porta pràcticament un any tancat, obert algunes dates però en quines condicions i de quina manera”.

Quant al Pla Resistir, Pérez afirma que, a pesar que el veu “bé”, eixe “hauria d’haver sigut el pla B, ja que el pla A han de ser ajudes i rescat en vena“. En aqueix sentit, ha recordat que aquest divendres ix un rescat en vena per al sector de l’oci de  huit milions d’euros, un decret en el qual “Fotur ja estava treballant des del principi”. Pérez exigeix ajudes ràpides i urgents, ja que “desapareixeran més empreses del sector de l’oci, perquè ja han desaparegut un 30%“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + tres =