25n
25N
25N

Víctor Pérez (Fotur) : “Respectem, però no compartim que els pubs i discoteques òbriguen com a restauració”

L’oci nocturn pretén obrir de dia per a minimitzar les pèrdues ocasionades per la crisi de la Covid-19

Víctor Pérez (Fotur) : “Respectem, però no compartim que els pubs i discoteques òbriguen com a restauració”
05/11/2020 -

Si bé la crisi causada per la pandèmia de la Covid-19 ha provocat danys en pràcticament tots els sectors de la societat, un dels sectors que més han patit i continuen patint aquesta crisi és el de l’oci nocturn. Amb la finalitat de minimitzar les perdudes ocasionades, en molts casos quasi irreparables, s’ha obert a proposta la intenció per part d’aquest sector de poder obrir els seus locals, almenys, en horari diürn.

Víctor Pérez, president de FOTUR (Federació d’Oci, Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana), defensa el fet que òbriguen tant pubs com discoteques durant el dia. Això sí, sempre que no tracten de “fer-li la competència als bars”. A més, existeixen diferències com el fet que pubs i discoteques no posseeixen carnet de manipulador d’aliments, mentre que els bars sí. “Aniries a una discoteca a sopar? No, aniries a un restaurant, és de sentit comú perquè està acondicionat i nosaltres no”, afegix Pérez.

Així, s’ha tractat de tindre converses amb les institucions, però hi ha llums i ombres. Per la part positiva, des de FOTUR han transmés que el pròxim dia 10 de novembre mantindran una reunió amb Salvador Navarro, president de la CEV (Confederació empresarial de la Comunitat Valenciana), i Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, amb la finalitat d’abordar aquests temes i donar-los una solució.

Per la part negativa, amb presidència no hi ha diàleg, ni amb ell ni amb la consellera, cosa que el president de FOTUR considera un “error”, perquè “el que volem és fer campanya de conscienciació i col·laborar per a aquesta situació, estem per a sumar i no per a restar”, afirma Pérez. No obstant això, reconeix que sí que ha tingut tracte amb Isaura Navarro, la secretària autonòmica de Salut Pública, i amb altres càrrecs, com a delegació de govern.

A més, Víctor Pérez ha criticat l’aplicació de mesures restrictives que “obliguen” a haver de sopar a les 20 de la vesprada. “És un sense sentit. Aquest tipus de mesures, com s’han fet a Europa haurien d’anar acompanyades d’un tancament tant de comerços, centres comercials i les botigues a les 18 de la vesprada, com es fa a Europa. Si anem a fer el que fan Merkel i Macron, copiem-ho tot, no tan sols el que interessa. Així, els treballs haurien d’adaptar-se a l’horari europeu”, reflexiona Pérez.

Per tant, des de FOTUR no fan un balanç molt positiu ni de la situació actual ni de com s’ha gestionat. Víctor Pérez destaca que “cal anar amb un pla, no es pot anar apagant focs”, alhora que entén que el govern autonòmic poc ha de fer,” estan anant a la guerra amb pistoles d’aigua”, i que el vertader responsable i que qui realment és capaç de millorar aquesta situació és el govern central i l’europeu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 12 =