25n
25N
25N

El projecte Fotogràfica torna a València després de set anys

S’ha inaugurat este dijous en el MuVIM i tindrà el seu últim dia d’exposició el 23 de maig

El projecte Fotogràfica torna a València després de set anys

Fotogràfica ha tardat set anys a tornar a la ciutat del Túria. Les gestions anteriors no havien aconseguit que les associacions, institucions públiques i llibreries s’uniren per a oferir els diferents espais que este 2017 es preparen per a rebre al públic.

Són set —la mateixa quantitat d’anys que ha tardat en tornar Fotogràfica— les exposicions que es presentaran en el MuVIM, el Centre del Carme, la Biblioteca Pública, la Llibreria Railowsky i l’Agrupació Fotogràfica Valenciana. Tot un desplegament cultural i sobretot enfocat en la fotografia que captivarà durant més tres mesos a valencians i turistes.

fotografica-2017-agustin-centelles“El compromís del nou equip de govern és recuperar l’esperit quan parlem de la modernitat”, afirma el nou director del MuVIM, Rafael Company, qui ha presentat estes propostes en la línia d’establir enllaços amb entitats del món privat i públic, estimulant encara més la cultura com ho ha fet esta legislatura.

Amador Griñó, cap d’exposicions del museu, ha confirmat que esta inclusió de l’obra del fotoperiodista valencià Agustí Centelles al costat de dos exponents internacionals, com el brasiler Leronardo Kossoy i el cubà Bernardo Tejeda, ajuden a pensar en una idea transversal més enllà de les fronteres valencianes. “Necessitem que este siga un acte biennal, triennal i ,si és possible, un per legislatura”, assevera Griñó sobre Fotogràfica 2017, el conjunt de mostres que ve a impulsar la creació i apreciació de la fotografia a València.

Mostres per a tots els gustos

“El fil conductor d’esta exposició és molt subtil: la Humanitat”, diu Griñó, qui ha presentat la mostra “Only You” (en al·lusió a la cançó de Los Pitters de 1955) de Leonardo Kossoy, comissariada per Fernando Azevedo. Són 44 les fotografies en formats diferents sobre la parella, el cos i la seua possibilitat de ser una unió amb “llicència per a tocar”, o no. “Com serà possible que un s’aproxime a una altra persona per a estimar o desitjar?”, es pregunta l’artista de Sao Paulo.Fotogràfica 2017 Bernardo Tejeda

En Fotogràfica 2017 esta obra es complementa amb la d’Agustí Centelles, un dels quals va introduir la fotografia moderna a Espanya. “Tot Centelles” està conformada per 190 publicacions i fotografies més una col·lecció inèdita de literatura i premsa. Un dels màxims exponents de la fotografia local inclou a George Orwell, Cuba, Etiòpia i el món de la boxa com alguns dels tòpics de la mostra que comprén fotografies realitzades entre 1934 i 1939, en plena Guerra Civil.

“[una] trilogia de la conducta” de l’espanyol nascut a l’Havana Bernardo Tejeda també és una de les exhibicions inaugurades este dijous. Més figuratiu que Kossoy, el fotògraf s’involucra en formes de visualització noves i la fragmentació del cos humà i les seues diferents parts, tècnicament tractades. Són quasi 40 obres en diferents materials, com la resina negra o el pa d’or, que en primers plànols lliuren una altra perspectiva sobre l’ésser humà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + un =